17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăScandalul facturilor uriașe. PSD vrea plafonarea prețului la o valoarea mai mică...

Scandalul facturilor uriașe. PSD vrea plafonarea prețului la o valoarea mai mică cu 40%

PSD a prezentat luni, înaintea ședinței coaliției, măsurile din energie pe care social democrații le-au convenit în ședința Consiliului Politic Național.

Printre acestea se numără plafonarea prețului la energie și gaz la o valoarea mai mică decât cea stabilită anul trecut și dublarea volumului pentru care prețul este compensat, notează Digi24.

Potrivit legii adoptate anul trecut, prețurile au fost plafonate la cel mult 0.525 lei/kWh pentru energia activă și la cel mult 0,37 lei/kWh pentru gazele naturale. Propunere PSD prevede un plafon de cel mult 0,303/kWh pentru energia activă și 0,20 lei/kWh la gazele naturale.

„Propunem reducerea plafonului cu aproape 40% și la gaze și la energie electrică și dublarea volumului care este compensat și la energie și la gaze”, a declarat Radu Oprea, purtator de cuvânt al PSD.

În legea actuală, limita maximă pentru care se aplică compensarea este de aproximativ 307,83 kWh/lună la energia electrică și cel mult 2.762,51 kWh la gaze naturale.

„Aproape 90% dintre români ar beneficia de compensare prin măsurile propuse azi”, mai susține purtătorul de cuvânt al PSD.

Acesta a prezentat și alte măsuri cu care social democrații vor merge în ședința coaliției, programată la ora 17, la Parlament.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Portugalia va impozita criptomonedele

Portugalia intenționează să elimine o lacună juridică care împiedică în prezent impozitarea activelor virtuale și care a făcut țara deosebit de atractivă pentru investitorii...
00:01:07

Iranul îl înmormântează pe un colonel al Gărzilor Revoluționare ucis recent

Iranul a organizat marți o procesiune funerară în centrul capitalei Teheran pentru un colonel al Gărzilor Revoluționare, Hassan Sayad Khodai, care a fost împușcat...
00:01:30

VIDEO: John Kerry: „Războiul din Ucraina nu trebuie să oprească lupta pentru climă”

John Kerry, senator SUA, a declarat la Forumul Economic Mondial (WEF), că această criza energetică globală provocată de războiul din Ucraina nu trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă