20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăScandalul facturilor uriașe. PSD vrea plafonarea prețului la o valoarea mai mică...

Scandalul facturilor uriașe. PSD vrea plafonarea prețului la o valoarea mai mică cu 40%

PSD a prezentat luni, înaintea ședinței coaliției, măsurile din energie pe care social democrații le-au convenit în ședința Consiliului Politic Național.

Printre acestea se numără plafonarea prețului la energie și gaz la o valoarea mai mică decât cea stabilită anul trecut și dublarea volumului pentru care prețul este compensat, notează Digi24.

Potrivit legii adoptate anul trecut, prețurile au fost plafonate la cel mult 0.525 lei/kWh pentru energia activă și la cel mult 0,37 lei/kWh pentru gazele naturale. Propunere PSD prevede un plafon de cel mult 0,303/kWh pentru energia activă și 0,20 lei/kWh la gazele naturale.

„Propunem reducerea plafonului cu aproape 40% și la gaze și la energie electrică și dublarea volumului care este compensat și la energie și la gaze”, a declarat Radu Oprea, purtator de cuvânt al PSD.

În legea actuală, limita maximă pentru care se aplică compensarea este de aproximativ 307,83 kWh/lună la energia electrică și cel mult 2.762,51 kWh la gaze naturale.

„Aproape 90% dintre români ar beneficia de compensare prin măsurile propuse azi”, mai susține purtătorul de cuvânt al PSD.

Acesta a prezentat și alte măsuri cu care social democrații vor merge în ședința coaliției, programată la ora 17, la Parlament.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă