18.1 C
București
luni, 27 septembrie 2021

S-a vaccinat senatorul Wiener de la USR, renumit pentru declarațiile sale tranșante

Senatorul Adrian Wiener (USR PLUS), renumit pentru declarațiile sale tranșante în favoarea vaccinării, s-a vaccinat anti – Covid și a anunțat acest lucru pe o rețea de socializare.

Adrian Wiener este de profesie medic și este senator de Arad. Vaccinarea lui în prima etapă a fost posibilă întrucât Wiener lucrează ca medic și în aceste zile.

„M-am vaccinat cu convingerea că e un gest de responsabilitate; că nu voi fi o verigă în lanțul de perpetuare a transmiterii comunitare a acestei boli. NU, vaccinul anti-Covid19 nu modifică ADN-ul uman; ARN-ul mesager pe care îl conține nu intră în nucleul celulei umane, acolo unde se află ADN-ul. Doar dă instrucțiuni celulelor de la locul injectării să producă proteina virală spike, care la rândul ei va determina sistemul imun să producă anticorpi care protejează împotriva îmbolnăvirii; Molecula de ARNm din vaccin este degradată în organism după aproximativ 2 zile”, a explicat, pe Facebook, senatorul medic Adrian Wiener.

Politicianul USR a devenit foarte cunoscut după ce, acum doi ani, el cerea imperativ ministrului de atunci al Sănătății, Sorina Pintea (PSD), să organizeze o campanie de vaccinare mai eficientă împotriva gripei. Adrian Wiener lansa acest mesaj și printr-o postare pe Facebook. Una dintre replicile primite la acel mesaj al lui Wiener a fost al unui utilizator care susținea că „Ar trebui legiferat un mod de exterminare ai acestor oameni cu adevărat periculoși pentru societate”. În mod neașteptat, Adrian Wiener, aflat pe atunci în Opoziție, a dat „like” la acel mesaj radical.

M-am vaccinat cu convingerea că e un gest de responsabilitate; că nu voi fi o verigă în lanțul de perpetuare a…

Publicată de Adrian Wiener pe Marţi, 5 ianuarie 2021

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă