16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăRomânia strânge relațiile cu lumea arabă. După președintele Palestinei, la București a...

România strânge relațiile cu lumea arabă. După președintele Palestinei, la București a sosit ministrul de Externe al Iordaniei

România strânge relațiile cu lumea arabă, primind, la București, o serie de înalți reprezentanți ai statelor din Orientul Mijlociu.

Ministrul Afacerilor Externe şi Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei, Ayman Safadi, se află, marţi, în România. Vizita se efectuează la invitaţia ministrului român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Amintim că, acum câteva zile, la București a venit președintele Palestinei.

Vizita din 26 iulie 2022 a ministrului Ayman Safadi este ca răspuns la vizita ministrului Aurescu în Iordania, acum un an.

“Regatul Haşemit al Iordaniei este unul dintre principalii parteneri ai României din regiunea Orientului Mijlociu, iar întrevederea celor doi demnitari se va concentra asupra perspectivelor şi modalităţilor concrete de dezvoltare a relaţiilor româno-iordaniene pe principalele domenii de cooperare, respectiv educaţie, comerţ, agricultură, medicină, IT&C, securitate cibernetică, apărare”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe al României.

Ayman Safadi are 60 de ani și este ministru de Externe al Iordaniei din anul 2017. Înainte să devină politician, el a fost jurnalist.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă