12.2 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

România prezidează cea de-a 51 sesiune a Comisiei pentru Populaţie şi Dezvoltare

La această sesiune, ce are loc în perioada 9-13 aprilie, participă delegaţii ale tuturor statelor membre ale ONU şi peste 400 de reprezentanţi ai ONG-urilor cu statut de observator la ECOSOC, informează un comunicat de presă dat publicităţii joi de Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite.

Tema specială a acestei sesiuni, „Oraşe durabile, mobilitatea umană şi migraţia internaţională” oferă o oportunitate de a examina interacţiunea dintre oraşe şi migranţi şi de a se concentra asupra migraţiei, urbanizării şi dezvoltării, sublinia în deschiderea lucrărilor reprezentantul permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion Jinga.

Secretarul general adjunct al ONU Natalia Kanem a reamintit că raportul secretarului general intitulat ”Making Migration Work for All” consideră migraţia drept o trăsătură esenţială a lumii globalizate şi că, în general, migranţii au o contribuţie pozitivă la societăţile noastre. Ea a subliniat de asemenea că, dacă ţările pot asigura pacea, pot investi în sănătate şi educaţie pentru toţi, pot promova locuri de muncă productive, pot crea beneficii pe termen lung pentru generaţiile viitoare.

Ultima oră
Pe aceeași temă