14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăRomânia 3.0, o țară care iese de sub dictatura serviciilor secrete

România 3.0, o țară care iese de sub dictatura serviciilor secrete

 O nouă platformă civică lansată de colonelul în rezervă Daniel Dragomir, „ROMÂNIA 3.0 – Demnitate, Suveranitate, Dreptate“, se anunță ca o inițiativă a oamenilor simpli, după model american, ce doresc „deblocarea energiilor vitale ale societății.“

„În timp ce unii dintre vecinii noștri sunt încrezători în viitor, noi suntem martorii stagnării, flăcărilor apuse ale trecutului, precum și noțiunilor de secret ale statului și a terorii din vremea Securității”, a declarat Daniel Dragomir.

De asemenea, fostul colonel a insistat în demersul său civic elaborat sub forma unui manifest, pe crearea de programe concrete și reunirea românilor sub idealul recâștigării demnității, dar mai ales  a reîntoarcerii acasă a celor câteva milioane de români din diaspora. „Înainte ca birocrații de la Bruxelles să ne aloce cote de refugiați din nordul Africii, noi trebuie să ne aducem cei 4-5 milioane de compatrioți acasă. Trebuie să ne alăturăm statelor grupului de la Vișegrad. Țara ne-a fost arestată. Noi toți suntem arestați de o putere ascunsă, ilegitimă și abuzivă, care recurgând la subversiune, șantaj, amenințări, determină deciziile politice, subminând astfel mecanismele democratice stabilite de Constituție și de legile  țării”, a precizat fostul ofițer SRI.

 „Forțe externe au intervenit în viața României“

 În manifestul elaborat, platforma România 3.0  reiterează ideea subliniată de fostul colonel SRI conform căreia efectele pierderii suveranității naționale ce aparțin poporului român, „sunt catastrofale și se fac simțite pe toate planurile: politic, economic și social cultural.” Ca urmare a acestui fapt, Daniel Dragomir subliniază că: „Forțe externe au intervenit în viața României, învrăjbindu-ne și secătuindu-ne de forța vitală!”

Acesta a rezervat un capitol special în manifestul său serviciilor secrete care ar trebui să fie subordonate numai autorităților legitime ale poporului și să fie demilitarizate. „Un pachet legislativ privind siguranța națională, care să prevadă întărirea controlului parlamentar asupra serviciilor, retragerea acoperiților din Justiție, instituțiile de control și mass-media. Respectarea standardelor NATO prin trecerea serviciilor secrete dintr-un sistem militar într-un sistem civil.”

Fostul colonel a explicat în amănunt că avem la ora actuală milioane de cetățeni ascultați de cele opt entități de profil – șase ale serviciilor secrete și două structuri aparținând de DNA și DIICOT. „Toate cele 6 servicii obțin date! Cine ne ascultă pe noi? Am prezentat detalii despre persoane ascultate 5 ani pe combaterea terorismului. Vedeți cât s-a ascultat pe Osama  Bin Laden și comparați costurile cu ale noastre! Comparați volumul de dosare și înregistrări cu SUA sau Marea Britanie față de România”, a precizat Daniel Dragomir. 

Acesta a menționat că în România a fost utilizată legislația pentru combaterea terorismului cu scopul de a persecuta propriii cetățeni. „Acesta este un act de război nedeclarat împotriva poporului. Voi promova orice activitate necesară pentru a pune capăt acțiunilor «Noii Securități»”, a conchis fostul specialist antitero al SRI.

Trump sau grupurile de interese

Un capitol special a fost dedicat și ONG-urilor care vor trebui, conform manifestului România 3.0, să-și prezinte trimestrial, după model american, veniturile și cheltuielile, altfel vor fi radiate din registrul asociațiilor. „Să vadă toată lumea cine este finanțat, să zicem de Soros și pentru ce anume! Dacă nu cumva acești bani sunt destinați subminării intereselor românești și ale instituțiilor statului român.“

Platforma România 3.0 vrea promovarea intereselor românești și afirmarea demnității românilor în Uniunea Europeană și în raport cu statele aliate, prin rediscutarea unor capitole ale Tratatului de aderare care sunt, în mod evident, defavorabile României, care includ liberalizarea pieței energiei, liberalizarea pieței terenurilor agricole ș.a.; poziționarea României, alături de țările din grupul de la Vișegrad, împotriva federalizării statelor Europei și pentru o diminuare a puterii instituțiilor UE în raport cu statele-membre; refuzul oricăror cote de imigranți din țările Orientului Apropiat sau din Africa. ”Noi avem obligația să ne readucem acasă compatrioții care sunt în număr de aproape 5 milioane”, a precizat Dragomir.

Daniel Dragomir a subliniat interesele pe care le reprezintă diferiți ambasadori și care nu sunt ale țărilor pe care aceștia le reprezintă la nivel diplomatic. ”Ar trebui ca toată presa românească  să adreseze în fiecare zi o întrebare  Guvernului Americii: cine reprezintă poziția oficială a SUA în România, ambasadorul Klemm cu grupurile de interese democrate din Departamentul de
Stat, sau președintele Trump? Și, vă rog, repetați întrebarea în fiecare zi până când cineva de la Washington vă va răspunde”. În finalul expunerii manifestului platformei civice România 3.0, Daniel Dragomir nu a exclus ca aceasta să se transforme în viitor, în partid politic ”dacă oamenii o vor cere“.  „Să vedem românii ce fel de oameni doresc să-i reprezinte, un fost ofițer care demonstrează că a luptat pentru țară reprezentând-o cu cinste la cel mai înalt nivel de colaborare internațională, sau politicieni cărora li se văd epoleții pe sub costum?“   

 Ce inseamna romania 3.0

„Țara ne-a fost arestată. Noi toți suntem arestați de o putere ascunsă, ilegitimă și abuzivă. Sunt 8 instituții care îi ascultă pe români.”

„Avem cel mai mare exod mondial de populație dintr-un stat care nu este în război!

Înainte de a ne fi repartizate cote de refugiați, noi  trebuie să ne readucem compatrioții acasă, cei 4-5 milioane.”

„O clasă politică slabă și șantajabilă a făcut posibilă pierderea suveranității naționale.”

„Ar trebui ca toată presa românească  să adreseze în fiecare zi o întrebare  Guvernului Americii: Cine reprezintă poziția oficială a SUA în România, ambasadorul Klemm sau președintele Trump?”

„În ianuarie-februarie 2018 voi devoala numele mai multor acoperiți atât din presă, cât și din partidele politice și Parlament”

„Nu am folosit  în lupta mea civică Black Cube, în războiul antitero nu poți folsi PROXY și nici intermediari.”

De asemenea, col. (r) Dragomir n-a exclus ipoteza ca această inițiativă civică să se transforme în partid politic dacă ”oamenii o vor cere”. El așteaptă să-i fie alături membrii din partidele existente și  oameni simpli.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă