10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăReprezentanți ai Ambasadei României la Moscova, declarați "personae non gratae"

Reprezentanți ai Ambasadei României la Moscova, declarați “personae non gratae”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că Federaţia Rusă a declarat ‘personae non gratae’ 10 persoane de la Ambasada României la Moscova, ca o reacţie la gestul similar făcut de către România pe 5 aprilie 2022.

Potrivit unui comunicat al MAE, decizia autorităţilor române din aprilie a avut la bază activităţile şi acţiunile a 10 oficiali ruşi, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate şi neprovocate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi a crimelor de război şi a altor crime internaţionale comise în această ţară de către forţele ruse.

Pe 5 aprilie, MAE anunţa că autorităţile române au decis declararea ca ‘personae non gratae’ pe teritoriul României a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Citește și:

LIVE UPDATE. Rusia – Ucraina, ziua 79: SUA acuză Moscova că ține ucraineni în lagăre

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă