11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Remaniere de Guvern. Ce miniștri vor fi schimbați din funcție

Comitetul Executiv Național al PSD va decide, luni, ce miniștri ar putea să fie excluși din Cabinetul condus de Viorica Dăncilă.

Potrivit unor surse neoficiale, cea mai mare probabilitate de a fi eliminați din Executiv o au miniștrii Carmen Dan (Interne), Teodor Meleșcanu (Externe) și Ecaterina Andronescu (Educație).

Întrebată de jurnaliști despre această eventualitate, Carmen Dan a explicat că funcția de ministru este una politică, astfel încât partidul care a numit-o în funcție are și dreptul de a o revoca.

„S-a lucrat la evaluarea miniştrilor în această săptămână. Nu am terminat această evaluare. Luni, în Comitetul Executiv Naţional, vom vorbi despre o remaniere. Am făcut evaluarea pe opt ministere. După ce o să prezint această evaluare în CEx, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi şi ce miniştri nu sunt, bineînţeles la propunerea primului ministru”, a explicat premierul Viorica Dăncilă, sâmbătă, cu prilejul unei vizite efectuate în județul Călărași.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă