9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Război PNL – USR PLUS la Timiș

USR PLUS acuză PNL că vrea prin orice mijloace să obțină ambele posturi de viceprimari la Consiliul Județean Timiș pentru avea majoritate absolută și a putea vota orice hotărâre. La rândul său, liderul PNL Timiș și președinte al CJ Timiș, Alin Nica, spune că a oferit USR PLUS posturile de viceprimari în Timișoara. „În timpul negocierilor am discutat inclusiv despre faptul că putem ceda ambele funcţii de viceprimar ai Timişoarei în favoarea lor. Au refuzat această ofertă”, a spus Nica.

La rândul său, Fritz susţine că este „complet iresponsabil” să mai mai fie amânată prima şedinţă a Consiliului Local Timişoara şi alegerea viceprimarilor, când rata de infectare cu noul coronavirus din ultimele două săptămâni a ajuns la aproape 8 la mie în oraş. „Alin Nica a început să mă atace prin presă şi pe facebook, deşi conveniserăm că ne abţinem de la declaraţii publice până la încheierea negocierilor. Mă acuză că am convocat consiliul local pentru luni. Sunt surprins de surprinderea lui Alin Nica, pentru că i-am spus cu subiect şi predicat că voi convoca o şedinţă în momentul în care mandatele celor doi supleanţi sunt validate definitiv. Deci nici o surpriză. Am jucat mereu cu cărţile pe faţă, chit că unii interpretează asta ca slăbiciune. Eu cred că adevărul şi cinstea sunt cele mai puternice arme, chiar şi în politică. Da, vreau să pun odată în aplicare ceea ce au decis timişorenii în alegeri, în urmă cu aproape două luni”, afirmă Dominic Fritz.

Președintele USR PLUS Timiș, deputatul Cătălin Drulă, susține că situația este în oglindă la Primărie și CJ și pentru prima dată după mulți ani existau premizele unei guvernări locale și județene cu majorități stabile, de dreapta. „Ar fi trebuit să fie o formalitate. Fiecare din cele două instituții, Primăria și Consiliul Județean, are prin lege două poziții politice, executive, alese din rândul consilierilor: doi viceprimari în cazul Timișoarei, doi vicepreședinți la Consiliul Județean Timiș”, susține Drulă. El adaugă că e cel mai firesc lucru din lume ca pe cele două poziții să fie aleși consilieri din cele două partide: unul de la PNL și unul de la USR PLUS. „Nu asta crede și dl. Nica care dorește un Consiliu Județean monocolor PNL. Toate conducerea executivă, președintele și ambii vicepreședinți, să fie de la PNL. Modelul baronial: putere absolută. Foarte trist. Cred că România e sătulă de Arseni, de Oprișani și de alți jupâni de județ”, a subliniat el, făcând apel la liderul PNL, Ludovic Orban, să intervină pentru tranșarea situației.

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă