35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăRaed Arafat anunță mii de angajări la IGSU

Raed Arafat anunță mii de angajări la IGSU

Peste 8.500 de posturi noi vor fi la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, anunță șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, după ședința de Guvern de miercuri.

Raed Arafat a numit decizia „istorică”, deoarece va corecta „o problemă foarte mare din punctul de vedere al resursei umane”.

Vor fi 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din care 120 posturi de ofițer, 25 de maiștri miitari și 8.00 de soldați profesioniști.

„Va fi o premieră când vom avea această categorie de personal. Prin suspendarea serviciului militar obligatoriu, s-a hotărât profesionalizarea structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, s-a făcut un calcul, iar IGSU și structurile subordonate prevedeau un număr de 42.600 de posturi, din care 88% erau prevăzuți ca subofițeri. Ulterior, în 2010 – 2014, au dispărut peste 14.000 de posturi prin desființare și au mai fost date afară fizic 1.300 de persoane angajate la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență”, a spus Raed Arafat.

Astfel, s-a ajuns la aproximativ 29.000 de posturi care a scăzut continuu din cauza plecărilor și a pensionărilor.

Posturile vor fi ocupate treptat. În acest an urmează să fie ocupate, până la sfârșit, aproape 1.500 de posturi.

„Combinat cu tehnica care se achiziționează, impactul acestora angajări va crește calitatea și capacitatea sistemului de urgență”, a spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Relaxare si confort – alege consumabile hoteliere potrivite pentru bunăstarea turiștilor!

Turismul în România este unul dintre domeniile cu potențial de creștere enorm. Cu toate că de la an la an, domeniul se dezvoltă, nu...

Lipsesc măsurile de dezvoltare a economiei. Cu noul Cod Fiscal banii sunt plimbați dintr-o parte în alta

Noul cod fiscal anunțat de Coaliția de guvernare arată clar dorința guvernanților de a aduce mai mulți bai la buget, însă din păcate, nu...

S-a lansat Fondul de Inovare al NATO pentru a găsi noi tehnologii de securitate

În cadrul actualului summit al Alianței nord-atlantice, de la Madrid, s-a lansat Fondul de Inovare al NATO, ce va fi folosit pentru a găsi...
Ultima oră
Pe aceeași temă