13.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

PSD va depune o moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu

„Oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor şi cu viaţa noastră, să-şi asume responsabilitate clară politic. Am ajuns în situaţia aberantă în care ministrul Sănătăţii spune că nu are încredere în datele pe care le gestionează el şi ministerul pe care îl conduce. Noi nu putem depune o moţiune simplă unui grup interguvernamental, dar în schimb vom depune, începând cu 1 februarie, o moţiune simplă, clară, către ministrul Sănătăţii. Poate nu înţelege că pandemia ţine de Ministerul Sănătăţii. (…) Noi, PSD, vom depune o moţiune simplă şi vom chema la audieri”, a spus Ciolacu într-o intervenţie telefonică la RTV.

Preşedintele PSD a declarat că vor fi chemaţi la audieri responsabilii campaniei de vaccinare şi că prim-ministrul Florin Cîţu ar trebui să îşi dea demisia dacă, până în luna septembrie, vaccinul nu va ajunge la 10,4 milioane de români, aşa cum s-a estimat.

Liderul social-democrat consideră că nu există un plan coerent privind vaccinarea anti-COVID şi că, în acelaşi timp, a fost „abandonată” testarea.

Până miercuri, la ora 12,00, erau vaccinate 530.000 de persoane, România poziționându-se pe locurile fruntașe la vaccinări în rândul țărilor din UE.

Moțiunea simplă se poate depune la una dintre camerele Parlamentului, însă șansele să fie adoptată sunt extrem de mici, ținând cont că coaliția de guvernământ are majoritate în ambele. Chiar dacă este adoptată, demiterea ministrului nu este obligatorie. 

Ultima oră
Pe aceeași temă