5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

PSD și Emil Boc se bat pe proiectul de construire a metroului în Cluj Napoca

Filiala partidului de guvernământ a anunțat că va organiza dezbateri și va lansa o consultare publică pentru proiectul de realizare a unei linii de metrou la Cluj-Napoca și în localități învecinate.

PSD Cluj propune construirea la Cluj-Napoca și în localități învecinate a unei linii de metrou după modelul unor orașe europene de dimensiuni similare, iar pentru susținerea proiectului va începe o consultare publică. Linia de metrou ar urma să fie construită pe traseul Gilău – Florești – Cluj Napoca – Apahida – Jucu, pe o distanță, în linie dreaptă, de circa 30 kilometri.

“Lansăm o campanie, care se numește Metrou Cluj. … Noi avem șase studii de caz, două din Franța – Lille și Rennes -, Bilbao și Laussane, din Spania și Elveția, și două orașe din Italia – Brescia și Catania. (…) Prezentăm propunerea noastră, vom organiza o serie de dezbateri în Cluj-Napoca și în comunele prin care ar urmă să treacă metroul. Vom organiza și consultare publică, un mini referendum, că să-i întrebăm pe clujeni dacă sunt de acord să susțină sau nu introducerea metroului în Cluj”, a declarat președintele PSD Cluj, Horia Nasra.

Prima dezbatere va avea loc săptămâna aceasta. Pentru susținerea demersului, PSD Cluj a creat și o pagină de internet, metroucluj.ro. “Vom face o consultare online, dublată de o consultare în puncte de informare în oraș pentru strângerea de semnături și opinii,” a spus senatorul PSD Vasile Ilea.

Potrivit lui Horia Nasra, proiectul de metrou va necesita aproximativ circa 1,5 miliarde de euro, care ar urma să vină atât din surse locale, regionale și naționale, cât și din fonduri europene.

La începutul acestei luni, Primăria Cluj Napoca anunța că investitori din Japonia au contactat instituția, fiind interesați de proiectul de metrou.  

Ultima oră
Pe aceeași temă