7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăPSD nu are nici o propunere de premier. Cum vor „juca” social-democrații?

PSD nu are nici o propunere de premier. Cum vor „juca” social-democrații?

PSD nu vine cu nici o propunere de premier la consultările de joi de la Cotroceni, însă social-democrații au declarat că nu vor susține un guvern minoritar PNL-UDMR. Marcel Ciolacu a precizat la începutul întâlnirii pe care a avut-o în Biroul Permanent al partidului că „varianta unui guvern minoritar nu poate aduce stabilitate, în acest context politic”.

Social-democraţii au decis, joi, în Biroul Permanent Naţional, să nu meargă cu o propunere de premier la cea de-a doua tură de consultări de la Palatul Cotroceni. O decizie în acest sens va fi luată după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, scrie news.ro. 

PSD nu va vota un guvern minoritar PNL-UDMR

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului, susţin surse politice pentru News.ro. Liberalii, pe de altă parte, ar prefera varianta unui guvern minoritar care să aibă susţinerea PSD în Parlament. Acesta este și motivul pentru care au decis să-l propună pe Nicolae Ciucă premier. 

PSD, fără propunere de premier. Se mai gândește

Iniţial, social-democraţii merseseră la Cotroceni cu mandatul alegerilor anticipate, şi cu susţinerea unui Guvern de tehnocraţi care să treacă România de perioada de criză, până în primăvară.

Din delegaţia cu care PSD a participat  la consultări fac parte Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, Paul Stănescu, secretar general PSD, Sorin Grindeanu, vicepreşedinte PSD, Alexandru Rafila, deputat PSD ( membru al comisiei de sănătate din camera deputaţilor), Streinu Cercel, senator PSD (preşedinte al comisiei de sănătate din Senat).

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă