1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăPSD nu are nici o propunere de premier. Cum vor „juca” social-democrații?

PSD nu are nici o propunere de premier. Cum vor „juca” social-democrații?

PSD nu vine cu nici o propunere de premier la consultările de joi de la Cotroceni, însă social-democrații au declarat că nu vor susține un guvern minoritar PNL-UDMR. Marcel Ciolacu a precizat la începutul întâlnirii pe care a avut-o în Biroul Permanent al partidului că „varianta unui guvern minoritar nu poate aduce stabilitate, în acest context politic”.

Social-democraţii au decis, joi, în Biroul Permanent Naţional, să nu meargă cu o propunere de premier la cea de-a doua tură de consultări de la Palatul Cotroceni. O decizie în acest sens va fi luată după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, scrie news.ro. 

PSD nu va vota un guvern minoritar PNL-UDMR

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului, susţin surse politice pentru News.ro. Liberalii, pe de altă parte, ar prefera varianta unui guvern minoritar care să aibă susţinerea PSD în Parlament. Acesta este și motivul pentru care au decis să-l propună pe Nicolae Ciucă premier. 

PSD, fără propunere de premier. Se mai gândește

Iniţial, social-democraţii merseseră la Cotroceni cu mandatul alegerilor anticipate, şi cu susţinerea unui Guvern de tehnocraţi care să treacă România de perioada de criză, până în primăvară.

Din delegaţia cu care PSD a participat  la consultări fac parte Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, Paul Stănescu, secretar general PSD, Sorin Grindeanu, vicepreşedinte PSD, Alexandru Rafila, deputat PSD ( membru al comisiei de sănătate din camera deputaţilor), Streinu Cercel, senator PSD (preşedinte al comisiei de sănătate din Senat).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă