16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

PSD mai invocă un motiv pentru a depune moțiune de cenzură: Diminuarea țintei de vaccinare

PSD solicită, într-un comunicat, schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că Guvernul a ratat toate țintele pe care și le-a propus inițial. Potrivit PSD, datele oficiale arată că obiectivul vaccinării a cel puțin 5 milioane de persoane până la 1 iunie nu mai poate fi îndeplinit, ceea ce face imposibilă atingerea unui nivel de imunizare de 70% din populație până la finalul lunii septembrie, așa cum se angajase premierul Florin Cîțu. „Maniera în care Guvernul a diminuat succesiv această țintă de la 70% la 50%, și apoi la 30% din populație nu reprezintă decât o fugă rușinoasă de răspundere. Comunicarea bazată pe șantaj și discriminare și lipsa aproape în totalitate a acțiunilor de vaccinare în mediul rural au condus la divizarea profundă a societății și la scăderea dramatică a încrederii în cei care au coordonat campania”, arată social-democrații.

PSD susține că se impune înlocuirea celor care au eșuat și regândirea întregii strategii de vaccinare și de combatere a pandemiei, cu o atenție specială pentru protejarea persoanelor vulnerabile și pentru prevenirea apariției unor noi focare. Ei mai atrag atenția că Guvernul are obligația de a extinde activitatea de testare anti-COVID-19 pentru persoanele nevaccinate, inclusiv prin disponibilitatea gratuită a testelor, în special la nivelul unităților de învățământ și la nivelul categoriilor profesionale cu cel mai mare risc de transmitere a virusului.

Potrivit informațiilor oficiale, până la data de 23 mai au fost vaccinate 4.136.319 persoane, ratându-se astfel ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă