10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăPSD își va stabili candidatul la Președinția României prin alegeri interne

PSD își va stabili candidatul la Președinția României prin alegeri interne

Viitorul candidat al PSD la Președinția României va fi stabilit în urma unor alegeri interne în partid, a anunțat, joi, într-o emisiune la postul Antena 3, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a recunoscut că, pentru PSD, nu este acum o prioritate desemnarea unui candidat la Președinția României.

“În primul rând, nu este o prioritate, iar eu, ca preşedinte al partidului, am anunţat că s-a terminat cutuma prin care preşedintele partidului era de drept candidatul la prezidenţiale. Ne-am uitat puţin în trecut şi am văzut că acest lucru nu a funcţionat, nu a fost cea mai bună alegere şi cea mai bună abordare. Mai mult, am anunţat pe toţi colegii mei că vom face o modificare la statutul partidului, vom face alegeri preliminare în interior, în fiecare filială judeţeană a partidului şi vom alege pe alte baze, în altă logică şi pe alte principii candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidenţiale. Este o competiţie pentru toţi colegii care doresc să acceadă la a fi candidat din partea PSD”, a explicat Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, conducerea PSD pare a fi agreat și varianta ca, la următoarele alegeri pentru funcția supremă în stat, să fie susținut un “candidat apropiat PSD, dar care în acest moment nu este actor în prima scenă a partidului”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă