11.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021

PSD își va stabili candidatul la Președinția României prin alegeri interne

Viitorul candidat al PSD la Președinția României va fi stabilit în urma unor alegeri interne în partid, a anunțat, joi, într-o emisiune la postul Antena 3, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a recunoscut că, pentru PSD, nu este acum o prioritate desemnarea unui candidat la Președinția României.

„În primul rând, nu este o prioritate, iar eu, ca preşedinte al partidului, am anunţat că s-a terminat cutuma prin care preşedintele partidului era de drept candidatul la prezidenţiale. Ne-am uitat puţin în trecut şi am văzut că acest lucru nu a funcţionat, nu a fost cea mai bună alegere şi cea mai bună abordare. Mai mult, am anunţat pe toţi colegii mei că vom face o modificare la statutul partidului, vom face alegeri preliminare în interior, în fiecare filială judeţeană a partidului şi vom alege pe alte baze, în altă logică şi pe alte principii candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidenţiale. Este o competiţie pentru toţi colegii care doresc să acceadă la a fi candidat din partea PSD”, a explicat Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, conducerea PSD pare a fi agreat și varianta ca, la următoarele alegeri pentru funcția supremă în stat, să fie susținut un „candidat apropiat PSD, dar care în acest moment nu este actor în prima scenă a partidului”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă