4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPSD introduce moțiune de cenzură. Ajunge Vasile Dâncu premier?

PSD introduce moțiune de cenzură. Ajunge Vasile Dâncu premier?

„Guvernul PNL, de la pandemie la pandemită generalizată, belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor.”, este numele ales de PSD pentru moțiunea de cenzură.

Documentul este însoțit de 202 semnături ale parlamentarilor PSD și depunerea sa în Parlament va da startul negocierilor între partidele care doresc trântirea Guvernului Orban, pe de o parte, și cele care doresc păstrarea actualei guvernări, pe de altă parte. Dacă Pro România și ALDE au lăsat de înțeles că vor susține demersul PSD, UDMR încă de mai gândește cum va vota.

„Avem discuţii cu toate partidele reprezentate în Parlament. Cred că în acest moment, după ce se va citi textul moţiunii, nu cred că vor exista forţe politice responsabile care să nu voteze această moţiune. Am cumulat tot: haosul din gestionarea pandemiei, lipsa de credibilitate a Guvernului, sfidarea românilor prin tot felul de chermeze şi fraternizări cu interlopii, dezastrul economic, nerespectarea legilor privind alocaţiile, pensiile şi salariile, mai noi salariile profesorilor, ţinerea spitalelor închise, scăderea nivelului de trai.”, a declarat Marcel Ciolacu. El este optimist și anunță că moțiunea de cenzură va fi adoptată cu peste 250 voturi.

Vasile Dâncu, propunere de premier?

Marcel Ciolacu spune că PSD are pregătit numele viitorului premier de după căderea Guvernului României dar nu a făcut vreo nominalizare. Surse RL susțin că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL va trece iar propunerea de premier din partea PSD va fi Vasile Dâncu, președintele interimar al Consiliului Național PSD.

El este unul dintre cei care vor ca alegerile locale din 27 septembrie să fie amânate până în primăvara anului viitor, atunci când s-ar organiza împreună cu alegerile parlamentare, amânate și ele pentru trei-patru luni.

Potrivit informațiilor primite din interiorul PSD, pentru postul de ministru al Transporturilor este vehiculat numele lui Dragoș Benea, proaspăt clasat de un dosar de corupție la DNA. Despre Dragoș Benea, presa a scris că ar fi fost intermediarul de șpăgi al lui Dumitriu Sechelariu și Viorel Hrebenciunc.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă