-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăPSD îl susține pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier | VIDEO

PSD îl susține pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier | VIDEO

PSD îl susține pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier al României. Anunțul a fost făcut miercuri, de Sorin Grindeanu, după ședința Consiliului Politic Național, care a avut loc la ora 13.00, la sediul partidului. 

PSD a decis în unanimitate să-l susțină pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier al României, iar propunerea va fi înaintată președintelui Iohannis, în viitoarea întâlnire de la Cotroceni. Vestea nu surprinde pe nimeni, căci numele liderului social-democrat a tot fost vehiculat în ultima vreme în acest context. 

Sorin Grindeanu, cele mai importante declarații:

Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu într-o declarație de presă susținută după întâlnirea din consiliu. Grindeanu a afirmat că partidul îl susține pe Marcel Ciolacu premier în prima rundă. 

  • „N-am dat un vot pentru Marcel Ciolacu să fie premier peste un an jumătate. Noi nu avem nevoie de terapii de grup, nu suntem la Alcoolicii Anonimi. Astea sunt lucruri evidente care sunt de la sine înțelese”, a precizat el. Iată și alte declarații ale liderului echipei de negociere, potrivit HotNews.
  • „Doar nu credeți că am dat un vot azi ca Marcel Ciolacu să fie premier peste un an și jumătate”.
  • „Mandatul cu care mergem la negocieri e clar: de a avea primii prim-ministru în persoana lui Marcel Ciolacu”.
  • „Mandatul nostru e să avem premier în prima rotație”.
  • „Suntem în postura în care putem să punem condiții”.
  • „Astăzi, la ora 16.00, e o nouă întâlnire. Eu sper să ne apropiem de final, să închidem negocierile pe programul de guvernare, să închidem acordul politic, urmând să trecem la discuțiile finale.

Marcel Ciolacu, premier cu prioritate la Palatul Victoria

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat înainte de ședința Consiliului Politic Național că este normal ca PSD să aibă prioritate la șefia Guvernului deoarece au câștigat alegerile generale. Prin urmare, i-a ales poporul. Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile generale. Dacă vom construi ceva normal şi vom ţine cont în primul rând de voinţa românilor, sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională şi vom avea un guvern al României eficient”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că, din moment ce PSD a câştigat alegerile generale, este normal să solicite ca primul premier din rotaţie să aparţină social-democraţilor.

CITEȘTE ȘI: PNL și PSD au încheiat o săptămână de negocieri pentru noul Executiv

Macavei Laura
Laura are o experiență de 20 de ani în presa scrisă și online. Și-a început cariera în vremea studenției, iar primul job l-a avut la un post de radio. A fost apoi redactor, editor, redactor coordonator și reporter special la ziare precum Cotidianul, Jurnalul Național, Ziarul, Averea, etc. A fost content writer specialist la o firmă de SEO și marketing online și trainer în optimizarea SEO a articolelor din zona publishing și e-commerce.
Cele mai citite

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....
Ultima oră
Pe aceeași temă