13.6 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

PSD: Este un drept câştigat mărirea alocațiilor de la 1 august și a pensiilor de la 1 septembrie

Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a lansat, duminică, 31 mai, într-o conferință de presă, „o nouă somaţie adresată PNL şi guvernului Orban, aceea de a dubla alocaţiile”.

„Este o lege care obligă la acest lucru, începând cu data de 1 august, şi le mai spunem odată PNL, guvernanţilor, să nu fure banii copiilor. Este un drept câştigat şi trebuie să fie plătit, aşa cum legea spune, de la 1 august, la fel cum este un drept câştigat acela de a majora pensiile cu 40 la sută de la 1 septembrie”, a avertizat senatorul Lucian Romașcanu.

„Lăsaţi aberaţiile, dublaţi alocaţiile! Auzim în spaţiul public, permanent, că nu sunt bani. În acelaşi timp, ştim cu toţii că, în aproape șapte luni de guvernare, guvernul PNL şi domnul Cîţu s-au împrumutat cu aproximativ 75 de miliarde de lei, aproape cât toate împrumuturile pe care le-a făcut guvernul PSD în trei ani de zile. Este inadmisibil să spui că nu ai bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor sau pentru creşterea pensiilor în condiţiile în care aceşti peste 15 miliarde de euro nu au o destinaţie precisă, nu există nicio comunicare a Ministerului Finanţelor care să ne spună ce s-a întâmplat cu aceşti bani”, a susținut Lucian Romaşcanu.

Dacă alocațiile pentru copii și pensiile nu vor fi majorate, PSD amenință că va iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă