9.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

PSD despre negocierile PNL – USR: Guvern cu doi premieri şi Parlament cu cel puţin trei camere

Într-un mesaj postat, duminică, pe internet, PSD comentează în termeni ironici eșecul negocierilor dintre PNL și USR – PLUS cu privire la repartizarea mandatelor în viitorul Guvern și în viitorul Parlament  – în care, în mod normal, PNL și USR – PLUS ar trebui să fie aliați la guvernare.

„Oricât de priceput ar fi bucătarul de la Vila Lac 1, foamea de funcţii şi setea de putere nu s-au stins nici după 2 zile de discuţii! Singura şansă pentru ca gaşca pierzătorilor să ajungă la consens este formarea unui Guvern cu 2 premieri şi a unui Parlament cu cel puţin 3 camere, să ajungă la toată lumea!”, susține PSD într-un mesaj postat pe Facebook.

Social – democrații insistă că PSD este partidul care, având cele mai multe mandate în viitorul Parlament, are dreptul să numească premierul, iar cel propus de PSD este medicul Alexandru Rafila.

„Singura soluţie rezonabilă pentru România este ca Iohannis să nu mai ignore Constituţia şi să lase #PSD, partidul care a câştigat alegerile, să strângă o majoritate în jurul profesorului Alexandru Rafila”, precizează PSD.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă