9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

PSD contestă în Justiție decizia de a limita un miting la 100 de persoane

PSD a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestație împotriva prevederilor din două Hotărâri de Guvern prin care se limitează numărul participanţilor la mitingurile de protest sau la orice alte demonstraţii în aer liber.

Prevederile reclamate sunt emise de Guvernul Cîțu și fac parte din HG 730/2021 şi HG 795/2021 prin care numărul participanţilor la mitingurile de protest poate fi de cel mult 100 de oameni iar la orice alte demonstraţii în aer liber poate fi de cel mult 500 de oameni.

În sesizarea depusă, PSD menționează că „dacă situaţia epidemiologică concretă permite relaxarea, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori, cu purtarea măştii de protecţie, este disproporţionată limitarea organizării de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 500 de persoane”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă