16 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

PSD cere convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea Legii consumatorului vulnerabil

Având în vedere intenția guvernului de anula prevederile ordonanței care asigura protecția acestor consumatori este necesar ca Parlamentul să adopte, în regim de urgență, Legea consumatorului vulnerabil, susține formațiunea, într-un comunicat de presă.

„PSD solicită parlamentarilor puterii să-și întrerupă vacanțele și campaniile de partid pentru a legifera această chestiune deosebit de sensibilă pentru foarte multe familii cu venituri mici din România. Pentru asta am fost votați de cetățeni, ca să-i apărăm atunci când sunt amenințați de proasta funcționare a unor mecanisme economice, cum e în cazul de față liberalizarea precipitată a tarifelor pentru energia electrică”, se arată în document.

PSD acuză liberalizarea „sălbatică” a pieței energiei, aprobată de Guvernul Orban și pusă în practică de Guvernul Cîțu. 

Guvernul a aprobat în martie proiectul de lege privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, lege care ar fi trebuit adoptată încă din 2012, când a fost reglementată liberalizarea treptată a pieței energiei și gazelor naturale. În acest timp, inclusiv PSD s-a aflat la guvernare, însă nu a demarat nicio acțiune în acest sens. Practic, legea a fost aprobată după 9 ani de întârziere. Ea se află în acest moment în Parlament, iar termenul de aplicare este 1 septembrie 2022.

Principalele măsuri de protecție socială adoptate sunt ajutorul pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece și suplimentul pentru energie acordat lunar, pe tot parcursul anului, informează Ministerul Muncii.

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă