10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

PSD caută aliați. Lider PRO România: „PSD la nivel național este ca un CAP în lichidare”

Liderii PSD analizează posibilitatea formării unor alianțe electorale cu alte partide aflate acum în Parlament. Pe lista posibililor viitori parteneri se află și cei din PRO România, majoritatea oameni plecați din PSD.

„Există partide cu care PSD a mai avut alianţe în trecut, fie că e vorba ALDE sau PPUsl. Sunt discuţii. Decizia se va lua luni. Nu este exclusă cu niciunul, cu Pro România, cu ALDE, cu PPUsl.”, a anunțat Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, citat de News.ro.

PSD pare dispus să treacă peste toate contrele publice avute cu cei din PRO România, unii dintre foștii social-democrați dând asigurări publice că nu va exista vreodată o alianță politică PSD – PRO România.

„PSD la nivel naţional este ca un CAP în lichidare, în care fiecare se gândeşte cum să mai ia uşa de la grajd, extinctorul şi două vaci să le ducă acasă la el. Eu cred că din viitorul Guvern când se va constitui, Pro România va face parte şi PSD nu. Cel mai târziu acest lucru se va întâmpla în noiembrie 2020.”, spunea anul trecut Marian Neacșu, fosta mână dreaptă a lui Liviu Dragnea în PSD, în prezent mâna dreaptă a lui Victor Ponta în PRO România.

„Este exclusă orice formă de colaborare cu PSD, noi ne-am propus să fim o alternativă la PSD, nu un alt PSD. La un moment dat vom avea o acţiune de triere a oamenilor din PSD care vor dori să vină în Pro România.”, adăuga cel care a fost coordonatorul campaniei PRO România pentru alegerile europarlamentare din toamna anului 2019.

Ultima oră
Pe aceeași temă