15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăPropunerea de fuziune dintre AUR și PMP a declanșat scandaluri în cele...

Propunerea de fuziune dintre AUR și PMP a declanșat scandaluri în cele două partide. Se cer demisii. VIDEO

O discuție între copreședintele AUR, George Simion, și președintele PMP, Cristian Diaconescu, în care s-a ridicat problema unei coaliții și chiar a unei fuziuni, a stârnit controverse în cele două formațiuni politice.

Surse politice au declarat pentru “România liberă”, că mai mulți membri AUR i-au cerut demisia lui George Simion, după ce acesta a prezentat scenariul fuziunii cu PMP.

Gruparea ostilă lui Simion ar fi însă compusă din prea puțini membri, pentru a-l da jos.

În PMP, Eugen Tomac ar invoca scandalul cu posibila fuziune AUR – PMP pentru a încerca îndepărtarea lui Cristian Diaconescu din funcția de președinte, mai precizează aceeași sursă.

Discuția despre fuziunea AUR – PMP

Cristian Diaconescu l-a invitat, joi seara, pe George Simion, la o ședință cu liderii de filiale (Colegiul Național), organizată pe Zoom, care le-a propus ca Partidul Micșarea Populară să facă o fuziune sau o alianță cu AUR, scrie G4Media.

YouTube video

Liderul AUR le-a mai promis celor de la PMP că o să-i ajute să facă un grup parlamentar. Potrivit unor surse participante la întâlnire, ar fi vorba de 14 parlamentari de la AUR care ar urma să fie transferați la PMP în acest sens.

Oferta lui Diaconescu către liderii de filiale are loc în contextul în care 41 de filiale din 49 au votat deja să convoace sâmbătă un Congres, în care Cristian Diaconescu ar urma să fie schimbat din funcție cu Eugen Tomac.

Acesta din urmă a fost promotorul unei fuziuni cu PNL.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...
Ultima oră
Pe aceeași temă