13 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Proiectul Legii carantinei se discută și se votează, joi, în plenul Senatului

Președintele Senatului, Robert Cazanciuc, a precizat că joi, în plen, se va face mai întâi o trecere în revistă a articolelor proiectului de lege, aşa cum au fost discutate miercuri în cadrul Comisiei Juridice a Senatului, după care va urma o dezbatere și votul final.

„O să dăm un vot pe raportul Comisiei juridice, în aşa fel încât mâine să poată fi înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului, care va avea loc la ora 10 – 12, o să stabilim de comun acord cu ceilalţi colegi, dar mâine în mod cert o să avem vot în plenul Senatului”, a promis, miercuri seară, senatorul Robert Cazanciuc.

Acesta a mai precizat că, după discuțiile de până acum din Comisia Juridică a Senatului, o serie de prevederi ale proiectului de lege au fost „îmbunătăţite faţă de varianta venită de la Guvern sau de la Cameră”. Una dintre completările aduse de senatori este aceea că Ministerul Sănătăţii va fi obligat să formeze un corp de voluntari pentru situaţii de urgenţă.

După cum se știe, proiectul Legii carantinei a fost înaintat de Guvernul Orban, iar acum șase zile, adică joi, Camera Deputaților a aprobat, cu modificări, acest proiect de lege.

Senatul este Cameră decizională, astfel că, dacă proiectul va fi aprobat în Senat, el va merge apoi spre promulgare la președintele Iohannis.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă