13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăProfesorul Liviu Rotman revoltat de “personajul toxic” Catalin Dancu, posibil ambasador in...

Profesorul Liviu Rotman revoltat de “personajul toxic” Catalin Dancu, posibil ambasador in Israel

Comunitatea evreiască din România și-a exprimat public revolta că avocatul Cătălin Dancu, consul general al României la New York, ar urma să fie numit sau chiar ar fi fost deja desemnat pentru poziția de însărcinat cu afaceri în Israel.

Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, i-a transmis deja premierului Dancila nemultumirile.
Însărcinatul cu afaceri este diplomatul care conduce de facto ambasada din Israel, dat fiind că România nu are ambasador la Tel Aviv, spun surse RL.

Profesorul Liviu Rotman, membru marcant al comunității evreiești a scris ieri pe Facebook.

”Astazi, aflu din surse sigure, ca domnul Dancu este numit însărcinat cu afaceri la Tel Aviv.
In haosul politic al acestei perioade se profita pentru finalizarea unor proiecte mai vechi. S-a renuntat la titlul de ambasador, pentru a se ocoli confirmarea sefului statului. Pentru moment…domnul Dancu se va multumi cu un post mai modest, dar pasul este facut! Repet, lipsa memoriei in spatiul public, cat si lipsa sensibilitatii politice fac loc unor gesturi condamnabile moral. Caci un negationist, numit intr-un inalt post diplomatic la Tel Aviv este o insulta greu de suportat!”, scrie pe Facebook

Rotman îl califică pe avocatul Cătălin Dancu drept ” un personaj toxic” și amintește că la inceputul anilor 2000 era activ la “curtea” lui Becali, secretar general al Partidului Noua Generație, de orientare extremistă xenofobă, în acelasi timp apropiat al “tribunului” Vadim Tudor.

”Tot domnia sa era în acei ani alături de un alt “becalist”, publicistul Alex Mihai Stoenescu, o voce proantonesciană în spațiul public. Anii au trecut, domnul Dancu a fost “înfiat” ca și alți extremiști de PSD, iar în aprilie domnia sa anunța apropiata sa numire ca ambasador la Tel Aviv.
Recomandat, cu căldură, de conducerea Federației Comunităților Evreiești, care i-a acordat diplome și diverse onoruri. Deși acest domn a avut un rol important în tentativa – nereusita – de spoliere a patrimoniului evreiesc din România, în favoarea unor suspecte organizații religioase extremiste evreiești”, mai scrie profesorul Rotman pe Facebook.

De aceeasi parere cu Profesorul Rotman este si Familia Adamescu

Catalin Dancu a fost implicat in scandalul “preluarii pe sest al trupului lui Dan Adamescu, de catre fosta sotie Carmen Palade Adamescu.

Surse din jurul familiei Adamescu, au declarat pentru Romania Libera ca :” raporturile contractuale cu domnul Dancu s-au incheiat imediat ce s-a aflat ca acesta a facut o intelegere pe ascuns cu fosta sotie a lui Dan Adamescu , Carmen Adamescu de a-l trada pe fiul acestuia; Raporturile contractuale s-au incheiat in luna februarie 2017!” a declarat un membru al familiei.
In plus, societatea de avocatura a lui Dancu a “uitat” sa conteste in instanta decizia de intrare in insolventa a “grupului Medien Holding”.
Tot surse apropiate de familia Adamescu, au spus “ ca avocatul Cătălin Dancu nu este decât un escroc, si cu siguranța un avocat plătit de Carmen Adamescu”care are relații contractuale începând cu Martie 2019 cu Louis Freeh, existând si dovada relațiilor acesteia contractuale.
„Nu se știe motivul brusc pentru care, Carmen Adamescu a contractat societatea de avocatura a lui Louis Freeh care a dezmințit ferm ca ar fi lucrat pentru Adamesti,  “ The Guardian” a fost nevoit sa dea o corecție in 24 februarie, prin care sa prezinte declarațiile lui Louis Freeh “ Nici Alexander Adamescu si nici Dan Adamescu nu au fost vreodată clienții acestei firme”, au declarat surse din familia Adamescu, „însă putem specula ca face parte dintr-o alta campanie de denigrare a “afaceristei cu tatăl de la Securitate” Carmen Palade Adamescu pusa la cale cu iată “renegatul” Cătălin Dancu.

Familia Adamescu a anunțat printr-un comunicat remis presei, ca nu a avut nici o legătură cu Louis Freeh nici prin Senior si nici prin Junior si a dat in judecata doua entități media pentru “ aceste acuzații false”.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă