13.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Pro România confirmă că nu mai fuzionează cu ALDE. Are propriul congres, luna viitoare

Partidul condus de Victor Ponta, Pro România, a anunțat, marți, 26 ianuarie, că ideea de a fuziona cu ALDE s-a anulat.

Un comunicat de presă pe acest subiect a fost transmis de Pro România aproape simultan cu un comunicat similar, trimis de ALDE, care anunța, de asemenea, stoparea negocierilor privind fuziunea celor două formațiuni.

„Acceptând şi respectând diferenţele doctrinare şi de viziune, Pro România şi ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide îşi vor continua eforturile şi lupta pentru apărarea celor loviţi deopotrivă de criză şi de actuala guvernare. Congresul Naţional Extraordinar al Pro România va avea loc pe data de 26 februarie, începând cu ora 15,00, şi se va desfăşura online, pentru respectarea măsurilor de siguranţă în contextul pandemiei. Ordinea de zi şi alte informaţii relevante vor fi comunicate ulterior”, a anunțat comunicatul transmis de Pro România.

Deciziile celor două formațiuni de a renunța la fuziune intervin după ce niciuna dintre ele nu a reușit să intre în Parlament, la alegerile din decembrie 2020.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă