12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăPro România confirmă că nu mai fuzionează cu ALDE. Are propriul congres,...

Pro România confirmă că nu mai fuzionează cu ALDE. Are propriul congres, luna viitoare

Partidul condus de Victor Ponta, Pro România, a anunțat, marți, 26 ianuarie, că ideea de a fuziona cu ALDE s-a anulat.

Un comunicat de presă pe acest subiect a fost transmis de Pro România aproape simultan cu un comunicat similar, trimis de ALDE, care anunța, de asemenea, stoparea negocierilor privind fuziunea celor două formațiuni.

“Acceptând şi respectând diferenţele doctrinare şi de viziune, Pro România şi ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide îşi vor continua eforturile şi lupta pentru apărarea celor loviţi deopotrivă de criză şi de actuala guvernare. Congresul Naţional Extraordinar al Pro România va avea loc pe data de 26 februarie, începând cu ora 15,00, şi se va desfăşura online, pentru respectarea măsurilor de siguranţă în contextul pandemiei. Ordinea de zi şi alte informaţii relevante vor fi comunicate ulterior”, a anunțat comunicatul transmis de Pro România.

Deciziile celor două formațiuni de a renunța la fuziune intervin după ce niciuna dintre ele nu a reușit să intre în Parlament, la alegerile din decembrie 2020.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă