17.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Președintele Iohannis vrea o ședință comună a guvernelor României și Israelului

UPDATE: Ședința comună a Guvernelor României și Israelului va avea loc în anul 2021, a anunțat, la București, președintele Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a făcut această precizare la data de 8 iunie 2021, în prima zi a vizitei în România a președintelui Reuven Rivlin.

———————————————

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Israel, a declarat că va acorda în continuare o atenție deosebită parteneriatului dintre România și Statul Israel, anunță Președinția României.

În acest context, Klaus Iohannis a adresat invitația ca președintele Statului Israel să efectueze o vizită în România, invitație acceptată imediat de președintele Reuven Rivlin.

Președintele României a subliniat și rolul important al organizării celei de-a treia ședințe comune de guvern România-Israel, care va contribui la dezvoltarea cooperării economice și sectoriale între cele două țări.

Aceste discuții au avut loc în contextul în care Klaus Iohannis a avut marți, 21 ianuarie, o întrevedere bilaterală cu șeful Statului Israel, Reuven Rivlin, în marja participării la Forumul liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului. Forumul se desfășoară la Ierusalim în perioada 22 – 23 ianuarie 2020.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă