19.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Președintele Iohannis nu este obligat să accepte nicio propunere, susține un fost judecător CCR

Președintele Klaus Iohannis nu este obligat să accepte niciuna dintre propunerile prezentate de partidele parlamentare cu privire la viitorul premier, susține magistratul Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale a României (CCR).

Șeful statului nu este obligat să accepte niciuna dintre propunerile partidelor venite la consultări, „de-aia le și spune consultări”, a explicat, luni, într-o declarație telefonică, magistratul Augustin Zegrean.

Punctul de vedere al acestuia intervine după ce trei formațiuni politice dintre cele venite, luni, la consultările de la Palatul Cotroceni au venit cu trei propuneri diferite pentru funcția de prim-ministru.

Cele trei propuneri sunt Alexandru Rafila (PSD), Florin Cîțu (PSD) și Dacian Cioloș (USR – PLUS). Despre UDMR se știe cu siguranță că nu a venit cu o propunere de premier, acest element fiind precizat de liderul UDMR, Marko Bela, după ieșirea de la consultări. 

Teoretic este posibil ca șeful statului să decidă un prim-ministru care n-a fost propus oficial, luni, de nicio formațiune politică. Potrivit analiștilor politici, acesta ar putea fi chiar Nicolae Ciucă, actualul premier interimar.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă