12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Președintele Iohannis a discutat telefonic cu noul șef de stat israelian

Convorbirea se înscrie în dinamica „foarte bună” a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, inclusiv în contextul recentei vizite a fostului preşedinte israelian Reuven Rivlin în România, la începutul lunii iunie, reflectând „soliditatea” relaţiei bilaterale, cu caracter strategic, precum şi faptul că Statul Israel rămâne cel mai important partener al ţării noastre în Orientul Mijlociu.

Discuţia a prilejuit un schimb de opinii în ceea ce priveşte stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale dintre România şi Israel, inclusiv colaborarea în combaterea pandemiei de COVID-19, în domeniul economic şi în cel al securităţii şi apărării, precum şi în format multilateral.

Administraţia Prezidenţială arată că, în cadrul discuţiilor, a fost reliefată relaţia apropiată de prietenie dintre cele două state şi popoare, în context fiind apreciată, în mod deosebit, contribuţia comunităţii de origine română din Israel la progresul societăţii israeliene.

Preşedintele Statului Israel a exprimat satisfacţie faţă de nivelul „foarte bun” al relaţiilor bilaterale, precum şi angajamentul pentru dezvoltarea şi aprofundarea cooperării în toate domeniile de interes comun.

Isaac Herzog a apreciat eforturile comune pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi a transmis apreciere pentru rolul comunităţii de origine română în societatea israeliană.

În plus, preşedintele Statului Israel a exprimat apreciere faţă de angajamentul constant al ţării noastre pentru combaterea antisemitismului şi asumarea trecutului.

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă