7.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Premierul Cîțu vrea să se împace cu USR PLUS. Ce propunere a lansat

Premierul Cîțu vrea să se împace cu USR PLUS și a lansat o propunere în acest sens. Premierul afirmă că, dacă USR PLUS își retrage moțiunea de cenzură, își poate menține miniștri în Guvern. Ei ar continua să fie colegi cu miniștrii din PNL și UDMR.

„Le-am spus colegilor de la USR că încă putem să mergem mai departe, trebuie doar să retragă această moţiune din Parlament”, a declarat Cîțu. El a lansat această propunere miercuri seară la un post de televiziune.

Premierul Cîțu vrea să se împace cu USR PLUS

Dar Cîțu vrea să rămână premier, ceea ce USR PLUS refuză. Moțiunea de cenzură se citește în plenul reunit al Parlamentului joi, 9 septembrie 2021, de la ora 16. Moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS va fi susținută și de parlamentarii AUR.

„Pentru PNL o să fie foarte greu în viitor să stea la aceeaşi masă cu cei care au dat jos guvernul condus de un premier liberal alături de AUR şi PSD, cei mai mari duşmani ai PNL. Deci, cum poţi să crezi că vei veni în viitor să negociezi cum să poţi să faci o coaliţie cu PNL după ce i-ai dat jos premierul, ai dat jos guvernarea, ai aruncat ţara în aer?”, se întreabă Cîțu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă