16 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Prelungirea stării de alertă, dezbătută în ședința de Guvern de vineri

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri se află proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă începând cu data de 16 august 2020, precum şi măsurile care vor fi aplicate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

Înaintea şedinţei de Guvern, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că va avea loc o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în contextul hotărârii care prevede prelungirea stării de alertă.

„Începând cu data de 16 august 2020 se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de 2 / 2 COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, arată proiectul de hotărâre afişat pe site-ul Executivului. 

După ce a ieșit din starea de urgență, România a intrat, pentru prima dată, în starea de alertă, pe data de 15 mai. Aceasta este a treia oară când se prelungește această măsură de prevenire a răspândirii infectărilor cu COVID-19.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Executivului apare şi o informare privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor locale din 27 septembrie.

Ultima oră
Pe aceeași temă