16 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Prahova: Lista de candidați a AUR pentru Senat a fost respinsă

Inițial lista fusese respinsă de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Prahova din cauza faptului că pe ea nu se regăsesc reprezentanţi ai ambelor sexe. Toți candidații propuși de AUR la Prahova erau bărbați.

Reprezentanţii formaţiunii politice susţin într-un comunicat emis miercuri că decizia BEJ este una „abuzivă”.

„Lista de candidaţi din partea AUR pentru Senat de la Prahova a fost respinsă integral pe motiv că nicio persoană de sex feminin nu a fost inclusă pe listă. În situaţii similare s-au aflat USR la Bistriţa-Năsăud, UDMR pe circumscripţia 43 (Diaspora) şi Pro România la Olt. În cazul altor circumscripţii electorale liste numai cu persoane de acelaşi sex au fost admise direct de către circumscripţii. Toate partidele aflate în această situaţie, inclusiv AUR, au optat şi pentru retragerea celorlalţi candidaţi din listă, rămânând o singură persoană pe lista electorală. În cazul USR la Bistriţa-Năsăud şi Pro România la Olt, instanţele de judecată au admis solicitarea de înscriere în curtea electorală, pentru AUR la Prahova acest fapt nu a fost admis, asta deşi deciziile luate pe cele două cazuri au fost aduse la cunoştinţa instanţei”, precizează sursa citată.

Pentru acelaşi motiv, BEJ Prahova a respins şi lista de candidaţi pentru Senat a Partidului Socialist Român, pe care se regăsesc doar două candidate.

Ultima oră
Pe aceeași temă