5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Ponta spune că Pro România poate intra în Parlament, dar partidele mici pierd voturi la numărare

„Pro România, din datele pe care noi le avem, va fi în următorul Parlament, cu o singură condiţie: colegii mei din secţiile de vot să păzească voturile, pentru că partidele mici, după cum ştiţi, pierd voturi la numărat, se anulează, practic acum soarta Pro România este în mâna celor 18.500 de colegi care sunt în secţiile de vot. Mi-aş dori ca numărătoarea să fie corectă, transparentă, pentru că în condiţii de prezenţă atât de scăzută, dacă avem deja şi obişnuitele probleme la numărătoare, legitimitatea următorului Parlament şi următorului Guvern va fi un uriaş semn de întrebare într-o perioadă de criză”, a declarat Victor Ponta, duminică seara, după anunţarea primelor rezultate exit-poll.

În plus, Ponta se declară dispus să înceapă negocierile pentru formarea viitorului guvern cu oricare dintre formaţiunile politice care au intrat în Parlament, mai puţin UDMR.

„Cu UDMR nu vreau şi nu am ce să discut, PMP sper să nu fie cazul. Cu celelalte partide, evident, trebuie să ne aşezăm la masă. (…) Important e să vedem pe cine desemnează domnul Iohannis candidat pentru funcţia de premier. (…) Înainte să am rezultatul final şi numărul de mandate al Pro România, pot să vă spun că suntem într-o mare criză şi sunt dispus să dialoghez cu toate celelalte partide care au fost votate de către români, că îmi plac ori nu îmi plac mie, au fost votate şi sunt legitime în Parlament”, a precizat Victor Ponta, duminică seara, la Antena 3.

Întrebat dacă unicul partid pe care îl exclude din a intra împreună la guvernare este UDMR, Ponta a spus: „Da!”.

El şi-a exprimat speranţa ca „Băsescu să nu mai primească ajutor ca să intre în Parlament”.

Victor Ponta a admis că are „emoţii” referitor la depăşirea pragului electoral, pentru că „în România, din 2009 de la prezidenţiale, una s-a votat şi alta s-a numărat, aşa încât soarta Pro România depinde de 18.500 de colegi care sunt în secţiile de vot”. 

Ultima oră
Pe aceeași temă