16 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Ponta: „PSD să mă susțină pe mine drept prim-ministru”

„Mă duc pe un teren de golf sau la casa din Delaware ca să aștept rezultatul votului”, a glumit Ponta, făcând referire la modul cum a așteptat Donald Trump rezultatul alergerilor din SUA. Doar că Trump a pierdut.

Pe de altă parte, Ponta a spus că așteaptă dezbaterea cu ceilalți candidați al funcția de prim-ministru din partea celorlalte partide, inclusiv a PSD care nu a numit încă pe nimeni. „PSD nu își propune să câștige alegerile și nici să guverneze. Poate mă susține pe mine, ceea ce ar fi de bun simt”, a mai spus Ponta.

Unirea celor două formaţiuni a fost aprobată în Congresul de fuziune, iar noul partid se numește Pro România Social Liberal. De fapt, fuziunea are ca scop să îl „salveze” pe Călin Popescu Tăriceanu, care nu mai reușea să treacă pragul electoral pentru a intra în Parlament cu partidul său – ALDE, dar și să beneficieze de infrastructura acestuia din teritoriu. La alegerile din 6 decembrie, Ponta va deschide lista de la Camera Deputaților a noii formațiuni, iar Tăriceanu pe cea de la Senat.

Ultima oră
Pe aceeași temă