-1 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăPNL sector 3 a fost "luat de val"

PNL sector 3 a fost „luat de val”

PNL sector 3 a avut parte vineri seara de un val de demisii. Zeci de membri ai Tineretului Național Liberal Sector 3 au „abdicat.” Liderul lor, Petruț Gheorghiță a justificat mișcarea prin faptul că PNL s-a depărtat de valorile liberale și a trădat electoratul, scrie HotNews.

Demisii la PNL sector 3 – Ce spune liderul Petruț Gheorghiță

„Am luat astăzi hotărârea, împreuna cu echipa mea din Tineretul National Liberal – Filiala Sector 3, sa demisionam din PNL. De astăzi, drumul nostru si cel al <Noului PNL> se separa, caci nu putem fi părtași la aceasta umilința a romanilor, in general, si a electoratului de dreapta, in special.

Principalul motiv al acestei decizii este alianța toxica dintre PNL si PSD, coordonata de Președintele Iohannis, alături de sute de pseudo-liberali obedienți. Am crezut în schimbare și am luptat împotriva corupției și demagogiei, împotriva vechilor metehne care au blocat România în drumul ei spre dezvoltare. Am crezut că în sfârșit se poate face politică ținând cu dinții de principiile solide și prin bune moravuri. Cred în continuare acest lucru, dar îmi este clar, după ipocrizia de care PNL a dat dovadă în ultimele luni, că este imposibil în această formațiune politică. Îmi este clar că acest „Nou PNL” nu are pic de legătură cu electoratul său și nu exprimă nicio formă de respect față de acesta, mințindu-l cu nerușinare, precum în situația acestei coaliții monstruoase, după ce ani de zile au fost purtate bătălii crunte împotriva social-democraților.

Pe lângă aceasta alianță toxica, am văzut o decădere morala absoluta in PNL. Am văzut cum respectul si verticalitatea sunt înlocuite de oportunism si servilism. Am asistat oripilați la desfășurarea alegerilor interne din PNL, unde colegii mei au suferit amenințări, umilințe si chiar agresiuni fizice la Congresul PNL, pentru simplul fapt ca au avut alta opțiune de vot decât Florin Vasile Citu si pentru ca si-au dorit ca alegerile in PNL sa fie democratice, corecte. Am văzut o fata grotescă a politicului romanesc, una in care nimic nu contează in raport cu interesul personal: nici corectitudinea, nici dreptatea, nici oamenii care au încredințat votul lor către PNL, o fata de care mă dezic in totalitate.

Am decis in unanimitate sa continuam drumul politic alături de Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Antonel Tănase, si mulți alți colegi fata de care avem un deosebit respect pentru verticalitatea de care au dat dovada. Am decis sa rămânem împreună, fideli tuturor oamenilor care își doresc o Românie mai bună. Renunțăm fără niciun regret la aceasta umbrela a unui partid mare si suntem gata sa o luam de la 0, sa construim împreună o noua formațiune politica, cu adevărat reprezentativă pentru români. Suntem pregătiți pentru o construcție noua, adevărat liberală, axata pe mediul de afaceri si pe identitatea națională, pe valorile societății romanești si pe respect absolut fata de electorat.

Până să fiu membru de partid, sunt cetățean român, iar românii merită respect si România merită să fie o țară în care binele național este pus în fața interesului personal. Consider că PNL a trădat electoratul. Consider că PNL a trădat România. Acum nu mai este o soluție, ci o parte din problema.

Eu rămân loial nu unui partid, nu unor oameni, ci veșnic României și românilor,” scrie liderul Tineretului Național Liberal, Petruț Gheorghiță pe Facebook.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

ÎPS Teodosie, în izolare, dar va continua să slujească de la adresa de carantinare

 ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, anunță că se carantinează de marți, după ce luni a fost amendat de trei ori pentru că a încălcat legislația...

STB, aproape mâncată de faliment. Greva pune pe butuci compania

Cinci zile de grevă înseamnă zeci de milioane de lei pierderi pentru compania STB, care este la un pas de faliment. Cel puțin asta...
00:00:56

Rusia acuză Occidentul că escaladează tensiunile cu „isterie”

Kremlinul a acuzat luni (24 ianuarie) Statele Unite și aliații săi de escaladarea tensiunilor Est-Vest cu „isterie”. NATO plănuiește să întărească forțele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă