10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL il citează pe Daea, la dezbaterea moțiunii: O moțiune umedă, și...

PNL il citează pe Daea, la dezbaterea moțiunii: O moțiune umedă, și de râs, și de plâns

Documentul depus de PSD la Camera Deputaților se numește „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nechita OROS!”. Votul va fi dat într-un plen miercuri.

Adrian Oros a afirmat, în plen, că PSD a călărit agricultura României timp de 22 de ani şi a distrus-o, iar acum se aşteaptă ca el să facă minuni în domeniu, după doar un an şi jumătate de guvernare.

„Acum, precum lupii îmbrăcaţi în blană de oaie, pentru că tot vă place subiectul, vorbiţi despre problemele agriculturii acumulate în ultimii 30 de ani, agricultură pe care PSD a pus-o pe butuci şi aşteaptă ca noi, ca eu, să facem minuni într-un an şi jumătate, an de criză sanitară, lovit de fenomene meteo nefavorabile”, a explicat ministrul Agriculturii.

Deputatul PNL George Şişcu a ironizat moțiunea, citând din fostul ministru al agriculturii din guvernarea PSD. „V-aţi lăudat că aţi repus în funcţiune sistemele de irigaţii, dar nu ne-aţi putut da un exemplu de unul care funcţionează. (…) Ca să îl citez pe domnul Petre Daea – Aţi depus o moţiune umedă şi de râs şi de plâns când am citit-o. Mă întrebam mai devreme ce putea să facă domnul Oros, probabil putea să iasă să vă spună dumneavoastră, fermierilor şi ţăranilor, cărora vă place să vă adresaţi, că iată nu este sfârşitul lumii, că iarba creşte deasă, rară, creşte perpendiculată, vine oaia şi o paşte, altă iarbă se va naşte. Problema acestui domn nu este că lumea nu înţelegea ce spune, este că nici el nu înţelegea ce spune şi dacă l-aţi fi întrerupt şi l-aţi fi pus să repete era – stop joc. Mi se pare normal să nu îl înţelegeţi pe domnul Oros. Păi ce parlamentar este domnul Oros care are soţia care lucrează în continuare în domeniul privat şi nici măcar în domeniul agricol nu lucrează? Păi acesta e hal de ministru? Nu a găsit el 500 – 600 de hectare de heleşteu să i le concesioneze copilului său? După care să vină Godzilla să îi mănânce peştele copilului şi să îi dea tata nişte subvenţii ca să nu rămână copilul cu psihicul zdruncinat”, a spus Șișcu, în plenul Camerei.

De la tribună, liderul AUR George Simion a anunţat că reprezentanţii partidului vor protesta în Piaţa Universităţii împotriva restricţiilor luate de Guvern care nu vor avea ca efect scăderea numărului de infectări.

Este a treia moțiune simplă depusă de PSD în această legislatură. 

Cele mai citite

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă