12.6 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

PMP face alianță cu PNL și cere o a treia funcție de viceprimar general. Ar putea fi Traian Băsescu

„Deocamdată am agreat împreună cu PNL să semnăm un protocol, prin care ne angajăm ca, peste tot unde există reprezentanţi PMP, să se creeze majorităţi împreună. Bineînţeles că în Capitală situaţia este diferită. Noi ne dorim să facem parte din majoritatea care îl susţine pe primarul general ales şi, evident că în negocierile pe care le vom avea, vom solicita să fie creată şi cea de a treia poziţie de viceprimar al Capitalei şi, de ce nu, să primim noi această poziţie”, a declarat Eugen Tomac la postul de radio RFI.

„Primarul general şi preşedintele PNL au un cuvânt important de spus în această chestiune, dar noi avem suficiente argumente pentru a solicita crearea acestei poziţii, pe care bineînţeles o revendicăm”, a precizat președintele PMP.

Cât timp Primăria Capitalei a fost condusă de Gabriela Firea, ea avea în schemă doi viceprimari generali. Unul dintre posturi era ocupat de Aurelian Bădulescu, iar celălalt post de viceprimar general era vacant.

Pentru postul vacant de viceprimar general, Gabriela Firea anunțase acum câteva luni că l-ar fi dorit pe Nicușor Dan – cel care acum a câștigat postul de primar general. În subordinea acestuia se știe deja că vor lucra doi viceprimari generali. Din partea USR PLUS, viceprimar al Capitalei a fost anunţat Vlad Voiculescu, iar PNL Bucureşti l-a desemnat ca viceprimar general pe Stelian Bujduveanu.

Președintele PMP nu a anunțat pe cine va desemna ca viceprimar general, dar este posibil ca pentru această funcție să fie desemnat Traian Băsescu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă