11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Percheziții DNA, în biroul președintelui C.J Iași. Prima reacție a lui Costel Alexe

Procurori din cadrul DNA Bucureşti fac percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Iaşi, surse din cadrul instituţiei afirmând că anchetatorii s-ar afla în biroul şefului CJ Iaşi, Costel Alexe. Dosarul vizează infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada februarie – august 2021, iar percheziţiile au loc la patru adrese, din care trei sedii de instituţii publice. CJ Iaşi precizează că procurorii au cerut documente privind activitatea unor instituţii din subordine.

Conducerea Consiliului Judeţean Iaşi susţine că procurorii DNA care fac percheziţii în instituţie au cerut documente şi informaţii referitoare la activitatea unor instituţii din subordinea administraţiei judeţene. „Consiliul Judeţean Iaşi asigură sprijinul necesar pentru a răspunde tuturor solicitărilor conform legii. Colaborez cu toată deschiderea şi sunt la dispoziţia organelor de specialitate pentru a clarifica situaţiile verificate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, potrivit news.ro.

DNA a anunţat că face cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în perioada februarie – august 2021. Potrivit anchetatorilor, joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt desfăşurate percheziţii domiciliare în patru locaţii situate în judeţul Iaşi, din care trei la sediul unor instituţii publice.

Ultima oră
Pe aceeași temă