7 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăPartidele lui Ponta și Băsescu primesc subvenții de la stat deși n-au...

Partidele lui Ponta și Băsescu primesc subvenții de la stat deși n-au intrat în Parlament

Două partide care n-au mai intrat în Parlamentul României după alegerile din decembrie 2020 mai primesc încă, în ianuarie 2021, subvenții de la stat.

Cele două formațiuni aflate în această situație sunt Partidul Mișcarea Populară (PMP), al fostului președinte Traian Băsescu, și Pro România, al fostului premier Victor Ponta.

Ambele formațiuni sunt menționate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe lista partidelor politice care primesc subvenții în luna ianuarie 2021, „în urma aplicării prevederilor Legii nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale și ale Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016”.

Conform unui document publicat de AEP la data de 11 ianuarie 2021, PMP primește, în ianuarie 2021, suma de 399.741,5 lei, iar Pro România beneficiază de 288.821,1 lei.

În total, statul român a acordat în ianuarie 2021 subvenții de 19.843.634,81 lei. În ordinea sumelor primite, beneficiarii subvențiilor sunt PSD, PNL, USR, AUR, PMP, PLUS și Pro România.

De remarcat este și faptul că USR și PLUS încă primesc subvenții separat, deși încă din august 2020 aceste două formațiuni și-au anunțat fuziunea.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Prima țară cu toată populația vaccinată împotriva COVID-19

Întreaga populaţie din Emiratele Arabe Unite care este eligibilă pentru vaccinare împotriva COVID-19 a primit "cel puţin o doză de vaccin", marcând astfel o...

Programul de guvernare întărește Armata

Programul de guvernare întărește Armata, în contextul politic tot mai complicat din jurul României. Programul elaborat de generalul în rezervă Nicolae Ciucă, care acum...

Africa de Sud se pregătește pentru valul de Omicron

În timp ce lumea se confruntă cu apariția noii variante foarte transmisibile a COVID-19, oamenii de știință din Africa de Sud, unde a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă