4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăOrban, susținere din partea filialelor PNL în confruntarea cu Cîțu

Orban, susținere din partea filialelor PNL în confruntarea cu Cîțu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a anunțat că, în dezbaterile interne, peste 2.000 de delegaţi la Congresul partidului din 25 septembrie, din 20 de filiale, au votat moţiunea cu care preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, candidează pentru un nou mandat.

“După finalizarea dezbaterilor interne, (…) sunt peste 2.000 de delegaţi la Congres din filialele PNL care au votat moţiunea ‘Forţa Dreptei – Ludovic Orban’: Alba – 146, Arad – 128, Argeş – 103, Bihor – 191, Bistriţa-Năsăud – 98, Braşov – 128, Brăila – 67, Caraş-Severin – 113, Covasna – 22, Dâmboviţa – 111, Giurgiu – 145, Harghita – 19, Iaşi – 147, Tulcea – 82, Vâlcea – 106, Vrancea – 121, Sector 1 – 71, Sector 3 – 73, Sector 5 – 57, Diaspora – 78. Mai mult, din filialele care îl susţin pe Ludovic Orban la Congres sunt filiale unde mai mult de 80% dintre delegaţi vor vota moţiunea ‘Forţa Dreptei’: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Iaşi, Vrancea, Sector 3, Sector 5, Diaspora”, a scris Dancă, pe Facebook.

El a adăugat că din organizaţiile care au votat atât moţiunea Orban, cât şi moţiunea Cîţu “cele mai importante” au acordat mai multe voturi pentru Ludovic Orban sau au preferat o poziţionare neutră printr-un vot de egalitate, “în ciuda unei susţineri majoritare evidente” pentru actualul preşedinte al partidului: Alba, Bihor, Giurgiu, Vâlcea, Tulcea şi Sector 1.

“Nu mai vorbim de organizaţiile (fără nume) care au dat vot de susţinere sub presiune doar pentru contracandidatul lui Ludovic Orban, deşi opţiunile delegaţilor din filialele respective sunt clar pentru Ludovic Orban”, a completat Dancă.

Potrivit acestuia, o parte “consistentă” dintre delegaţii din filialele care au fost “forţate” să voteze doar moţiunea Cîţu îl vor susţine pe Ludovic Orban, cu “condiţia ca votul la Congres să fie liber şi secret”.

În acest context, afirmă Ionel Dancă, potrivit cifrelor, alegerile interne din PNL vor fi câştigate de Ludovic Orban. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă