13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Orban spune că trebuie să existe un control civil asupra serviciilor

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, luni, că trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informaţii din România, în acest moment lucrându-se la un pachet de legi în acest domeniu.

„Problema noastră este că avem o legislaţie – cred că din 1991 e legislaţia, o legislaţie care nu a fost up-datată, practic nu a ţinut pasul cu evoluţiile, iar aici chestiunea serviciilor de informaţii este o chestiune foarte clară: trebuie să existe un control civil adevărat asupra funcţionării serviciilor de informaţii”, a afirmat Ludovic Orban, la postul Realitatea Plus.

Potrivit acestuia, serviciile de informaţii nu trebuie să se implice în structurile unor sectoare democratice, precum partide politice, Parlament, Guvern sau administraţie, pentru că acestea sunt în serviciul public.

„La ora actuală se lucrează la o îmbunătăţire a legislaţiei în domeniul informaţiilor. E un pachet de legi destul de amplu, cred că sunt 11 proiecte de lege care trebuie modificate şi se lucrează în momentul de faţă la acest pachet legislativ, tocmai cu scopul de a adapta, practic, toată legislaţia, care a fost adoptată în anii ’90, la ceea ce se întâmplă astăzi în lume”, a mai adăugat liderul PNL.

Citește și: Sâmbătă va avea loc Congresul: Jocurile din PNL nu sunt încă făcute

Ultima oră
Pe aceeași temă