10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban: O soluție la criza politică ar fi demisia premierului

Orban: O soluție la criza politică ar fi demisia premierului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Arad, joi seară, că o soluţie la criza politică poate fi demisia premierului.

Orban a fost întrebat de jurnalişti despre presupusa opţiune a preşedintelui Klaus Iohannis pentru Florin Cîţu la preşedinţia partidului.

„Eu cer votul delegaţilor fiecărei filiale, care vor participa la congres. Alegerea preşedintelui trebuie să fie alegerea fiecărui delegat care va participa la congres. Preşedintele Partidului Naţional Liberal nu se alege prin decret prezidenţial”, a răspuns Ludovic Orban.

El a adăugat că premierul a pierdut masiv din încredere în ultima perioadă, pe fondul crizei politice pe care ar fi declanşat-o.

„Este adevărat că premierul traversează o perioadă în care a pierdut masiv din încredere şi popularitate, este adevărat, în urma crizei politice care a fost declanşată prin decizii care nu au fost luate cu consultarea partidului, fără acordul preşedintelui. Practic, s-a provocat o criză guvernamentală gravă care împiedică existenţa unui Guvern cu deplină capacitate”, a spus Orban, citat de Agerpres.

Întrebat dacă mai are Florin Cîţu susţinerea partidului în acest context al „pierderii de încredere şi popularitate”, Orban a răspuns: „Evident că la moţiunea de cenzură am hotărât că vom vota împotrivă, e în fişa postului pentru orice parlamentar liberal să apere Guvernul PNL. Pe de altă parte, este evident că nu putem reface coaliţia în actuala structură guvernamentală, iar din punctul meu de vedere este necesară soluţionarea cât mai rapidă a crizei şi una dintre posibilele soluţii este inclusiv demisia premierului”.

Citește și: Gheorghiu: PNL trebuie să rămână unit după 25 septembrie

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă