15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăOrban spune că el nu a candidat împotriva lui Cîțu, ci Cîțu...

Orban spune că el nu a candidat împotriva lui Cîțu, ci Cîțu împotriva sa

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică seara, la Braşov, că el nu şi-a dorit un nou mandat de președinte al PNL, dar nu a văzut altă soluţie. El a subliniat că nu el a decis să candideze contra lui Florin Cîţu, ci Florin Cîţu candidează contra sa, chiar dacă în momentul în care Orban şi-a anunţat intenţia de a obţine un nou mandat exista o înţelegere.

„M-am gândit foarte mult, dacă să mai candidez la  preşedinţia PNL. Sunt, totuşi, la o vârstă, după 30 de ani de carieră, în care credeţi-mă, am dat totul pentru PNL şi de multe ori nu am primit nici măcar un mulţumesc. Plus că viaţă personală, familie, preocupări, le-am uitat de mult. Sunt aşa cum era Frodo în drum spre munte când uitase şaierul cum e. M-am gândit foarte mult şi am decis să candidez dintr-un motiv foarte serios, nu am văzut soluţie, o soluţie de care eu să fiu eu convins că e o soluţie bună pentru PNL. Am avut toate discuţiile care se impun în aceste situaţii şi sus, şi cu premierul, să  reconstituim înţelegerea care era înainte de nominalizarea lui. Am vorbit cu preşedinţii de filiale şi mi-am depus candidatura”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai declarat că era la Braşov când a aflat de candidatura lui Florin Cîţu la funcţia de preşedinte al PNL. Orban a explicat că exista o înţelegere ca el să rămână liderul PNL, iar Florin Cîțu să preia conducerea Băncii Naţionale a României.

„Din data de 1 iunie, de când, practic s-a declanşat această competiţie pe care, repet, nu mi-am dorit-o, nu am ştiut de ea, iar în momentul în care eu mi-am anunţat intenţia de a candida, aveam înţelegeri făcute. Eu, preşedintele partidului, la muncă, celălalt premier şi guvernator la BNR, după ce se termină mandatul lui  Mugur Isărescu. Şi mie mi-ar fi convenit, vă spun sincer, ar fi fost o chestiune cât se poate de  firească ca doi oameni care se află pe poziţiile astea să se înţeleagă, nu să ajungă să se concureze. Nu eu am hotărât să candidez contra lui Cîțu, ci Cîțu a hotărât să candideze contra mea. Vreau să restitui adevărul”, a declarat Orban.

Orban a mai adăugat că „un personaj foarte important din România” s-a gândit să decreteze ca Orban să nu mai fie preşedintele PNL.

„Mai e un lucru pe care vreau să vi-l spun. Sunt convins că un personaj foarte important din România a stat el şi s-a gândit şi a zis că poate trebuie să decreteze ca Orban să nu mai fie preşedinte al PNL. Sunt convins că a comunicat acest lucru către mai mulţi”, a declarat Orban.

Citește și: Orban explică se va întâmpla dacă PSD boicotează în continuare procedurile pentru moțiune

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă