15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Orban liniștește apele în coaliție. De ce crede că nu e o criză acum

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus luni, după ședința liberalilor, că premierul beneficiază de susținere totală și nu se pune în discuție schimbarea configurării politice.

„Noi nu ne jucăm cu România. Îndemnul nostru este să lăsăm la o parte ceea ce ne separă și să ne concentrăm pe buna guvernare”, spune Orban.

La rândul său, premierul Florin Cîțu a răspuns la cel puțin 3 întrebări astfel: „îi asigur pe toți membrii cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanței, nu pe ceea ce spun că fac”.

Orban l-a completat spunând că atunci când un ministru își atacă un coleg de guvernare înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvernul respectiv.

„Este profund dăunător să își permită să dea declarații împotriva premierului, astfel de declarații, de cele mai multe ori nefondate, dă opoziția”, spune Orban.

Acesta adaugă că exprimarea „criză în coaliție” e poate prea mult spus, fiind vorba despre „o reacție emoțională la o decizie salutară a premierului care a decis să îmbunătățească activitatea” în sănătate

Ultima oră
Pe aceeași temă