14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăOrban își prezintă moțiunea de candidat la un nou mandat de președinte...

Orban își prezintă moțiunea de candidat la un nou mandat de președinte PNL

Ludovic Orban vrea al doilea mandat. Ludovic Orban își prezintă moțiunea de candidat la alegerile pentru funcția de președinte al PNL.

Moțiunea lui Orban se prezintă la Sibiu, duminică, 5 septembrie 2021.

Orban este președintele în funcție al PNL și candidează la cel de-al doilea mandat. Contracandidatul său la funcția supremă în partid este Florin Cîțu.

La începutul şedinţei de duminică, Raluca Turcan a anunțat că tot la Sibiu își va prezenta moţiunea de candidat la funcția de președinte PNL şi premierul Florin Cîţu. Turcan este șefa filialei județene PNL Sibiu. În guvernul condus de premierul Florin Cîțu, Raluca Turcan ocupă funcția de ministru al Muncii.

Orban deține și funcția de președinte al Camerei Deputaților iar Cîțu pe aceea de premier. Teoretic, nu există o legătură automată între funcția de președinte al PNL și funcțiile de conducere în stat.

Ludovic Orban vrea al doilea mandat

În contextul concurenței dintre ei, Orban s-a remarcat și prin critici voalate la adresa modului în care Cîțu îndeplinește funcția de premier.

„Performanţa guvernamentală depinde de foarte mulţi factori, dar în primul rând depinde de persoana premierului. Ştiţi foarte bine că omul sfinţeşte locul. Un guvern trebuie condus de dimineaţă până noaptea, de dimineaţă până dimineaţă”, susține Orban.

El făcuse această declarație duminică, 29 august, la şedinţa filialei PNL Călăraşi. În același context, Orban a avertizat și că nu-i va mai ierta „pe cei care fac rău PNL”.

„Nu mă voi dezbăra de acest bun obicei care pleacă din învăţămintele creştine, dar cu o diferenţă, nu îi voi mai ierta pe cei care fac rău PNL. Pentru că nu mi se pare normal ca pe anumite conturi şi pagini de Facebook ale unor colegi care spun că sunt liberali, eu să fiu atacat mai des decât pe o pagină de Facebook a PSD”, a avertizat Orban.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă