13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Orban îi dă peste nas Vioricăi Dăncilă pentru „obrăznicie”

”România s-a făcut de râs din partea doamnei Dăncilă”, a spus Orban, precizând că premierul demis nu mai are nicio calitate pentru a face această propunere.

”Asta mi se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilă să-ţi permiţi să mai faci a treia propunere de comisar european după ce prima nu a intrat în calificări, a doua – care era, de fapt, parte din prima propunere nici măcar nu s-a luat în discuţie. Să mai faci şi a treia nominalizare este o obrăznicie şi o incapacitate de a înţelege exigenţele pe care le reclamă exercitarea unei poziţii de conducere în statul român”, a declarat, marţi, Ludovic Orban, întrebat ce părere are despre nominalizarea lui Victor Negrescu pentru a prelua funcţia de comisar european.

 
Orban a spus că PSD l-a şi schimbat la un moment pe Victor Negrescu dat din funcţia de ministru, ”au considerat că nu este bun”.

”Dacă Dăncilă a trimis o propunere, este poziţia preşedintelui Comisiei Europene care trebuie să ia o decizie referitoare la această nouă propunere. (…) NU există o grabă atât de mare şi, dacă Guvernul este învestit în 4 noiembrie va avea capacitatea să formuleze o propunere în termen util, astfel încât să fie audiat, să primească votul din comisii şi să fie votat în plen odată cu întreaga Comisie”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă va face una sau două propuneri, Orban a precizat că va decide după învestirea Guvernului. Orban consideră că Ursula von der Leyen va lua o decizie cunoscând toate datele situaţiei politice din România.

Citește și: Klaus Iohannis anunță! ‘Doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european’

”Atunci când era în funcţie şi nu era premierul unui guvern demis, a formulat două propuneri care nu au intrat nici măcar în calificări. România s-a făcut de râs din cauza doamnei Dăncilă pentru că a formulat nişte propuneri cu grave probleme de integritate şi competenţe. Din punctul meu de vedere, premierul demis nu mai are nicio calitate să trimită un candidat pentru funcţia de comisar european”, a mai afirmat premierul desemnat.

Premierul Dăncilă îl propune pe Victor Negrescu pentru postul de comisar european, preşedintele Klaus Iohannis declarând că aceasta nu are nicio legitimitate pentru a face propuneri pe această poziţie.

Premierul Viorica Dăncilă susţine că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis referitoare desemnarea unui candidat pentru funcţia de comisar european din partea României este ”încă o încercare de sabotare a intereselor ţării”. Dăncilă afirmă că nominalizarea unei persoane a fost ”solicitată ferm şi explicit de doamna Ursula von der Leyen”, iar şeful statului cunoaşte acest lucru, dar alege să dezinformeze ”o ţară întreagă în scop electoral”.

Ultima oră
Pe aceeași temă