10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban îi acuză de trădare pe președintele Iohannis și pe șefii PNL

Orban îi acuză de trădare pe președintele Iohannis și pe șefii PNL

Orban îi acuză de trădare pe președintele Iohannis și pe șefii PNL, susținând că România nu mai are acum niciun partid de centru – dreapta.

Ludovic Orban, fostul președinte PNL, a făcut declarații pe acest subiect miercuri, 29 decembrie 2021.

“Din păcate, în România, marea trădare a conducerii PNL şi a lui Iohannis a lăsat atât alegătorii de centru-dreapta, alegătorii liberali fără reprezentare politică, onestă, corectă, cinstită. Readucerea la putere a PSD şi mai ales transformarea PNL în vioara a doua într-o guvernare în care este evident că PSD are vioara întâia a lăsat foarte mulţi români dezamăgiţi, revoltaţi, scârbiţi”, a susținut Ludovic Orban.

Șefii PNL acuzați de Orban sunt cei grupați în jurul lui Cîțu

Ludovic Orban afirmă că a înființat Forţa Dreptei pentru a-i reprezenta pe românii care vor un partid de centru – dreapta. El a subliniat însă că nu “trage” de nimeni din PNL pentru a veni la Forța Dreptei.

“Decizia mea de a construi o nouă forţă politică este o decizie pe care am luat-o ca o obligaţie morală faţă de toţi oamenii care au nevoie de liberalism, care au nevoie să fie reprezentaţi şi pentru care mă voi lupta să îi reprezint”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban a intrat în conflict acut cu Florin Cîțu după ce acesta l-a întrecut în alegerile pentru funcția de președinte al PNL. Ulterior, Orban a demisionat din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Președintele Iohannis este, și el, tot mai criticat pentru situația dificilă în care a ajuns PNL. În competiția dintre Orban și Cîțu, Iohannis se plasase de partea lui Cîțu.

Fostul președinte PNL Ludovic Orban a făcut aceste declarații la Horezu (județul Vâlcea). Aici s-a desfășurat o ceremonie de comemorare a politicianului liberal I. Gh. Duca, la 88 de ani de la moartea acestuia. Ceremonia a fost organizată de filiala judeţeană PNL Vâlcea.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă