10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban este convins că toamna aceasta, PNRR al României va fi aprobat

Orban este convins că toamna aceasta, PNRR al României va fi aprobat

Ludovic Orban, președintele PNL spune că: "la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie, va fi aprobat şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României".

Ludovic Orban, președintele PNL spune că: “la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie, va fi aprobat şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României”.

“Obiectivul nostru este ca PNRR, chiar dacă nu este aprobat şi nu suntem între primele 16 ţări, să fie un instrument de dezvoltare a României, să nu fie, în niciun caz, un eşec. Negocierile continuă, sunt convins că la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie, va fi aprobat (…). Problema e să pregătim implementarea lui cât mai rapidă, prin simplificarea procedurilor, prin crearea rapidă a mecanismului instituţional de implementare, prin acordarea către autorităţile locale care au viteza de implementare a proiectelor a cât mai multor tipuri de proiecte pe care le pot derula pe tipurile de finanţări care există în PNRR. Şi am convingerea că pentru noi, PNRR reprezintă o oportunitate uriaşă pe care o vom fructifica în beneficiul României”, a declarat Ludovic Orba, duminică, la finalul şedinţei Colegiului Director al PNL Bihor.

Întrebat despre posibilitatea ca ministrul responsabil cu fondurile europene, Cristian Ghinea, să propună condiţionare PNRR de implementarea reformelor în justiţie, preşedintele PNL a răspuns: “Nu înţeleg ce treabă are domnul Ghinea cu reformele în justiţie”.

“De altfel, desfiinţarea SIIJ-ului a trecut de Camera Deputaţilor, sigur, trebuie să convenim asupra unei forme finale care să fie votată, pentru că se votează în Parlament, nu se poate emite ordonanţă de urgenţă, şi dacă nu sunt de acord toţi partenerii de coaliţie nu face majoritatea, vom găsi o soluţie. În ceea ce priveşte legile justiţiei, ele sunt într-un stadiu avansat de negociere, în ceea ce priveşte propunerile de modificare ale Codului penal, deja sunt lansate în transparenţă şi ele deja au fost discutate, se fac paşi serioşi, dar nu au nicio legătură cu PNRR. E o găselniţă, nu a existat niciodată nicio legătură între PNRR şi reformele în justiţie “, a precizat Orban. 

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă