13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Orban demisionează dar rămâne în funcție

Orban demisionează dar rămâne în funcție, până la momentul în care în Parlament se va forma o nouă majoritate parlamentară.

Anunțul în acest sens a fost făcut duminică, 26 septembrie 2021, chiar de Ludovic Orban. Anunțul despre demisie se referă la funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Orban a precizat că își va pune demisia din fruntea Camerei pe masa noului președinte PNL, Florin Cîțu. Demisia lui Orban ar urma să ajungă la Florin Cîțu luni dimineață. Dar Orban a mai spus că va continua să asigure conducere Camerei până ce Cîțu va decide să accepte demisia lui.

Orban demisionează dar rămâne în funcție

Orban susține că nu-și depune demisia direct la Cameră pentru a evita ca funcția de președinte al Camerei să fie preluată de PSD. În opinia lui Ludovic Orban, Marcel Ciolacu, președintele PSD, este cel care ar dori conducerea Camerei.

Separat, Florin Cîțu a precizat că o demisie este o decizie unilaterală, deci n-o poate bloca. Dar chiar dacă Orban demisionează, nu există riscul ca PNL să piardă funcția de președinte al Camerei, susține Cîțu.

Noul președinte al PNL, Florin Cîțu, a mai spus că partidul are în continuare nevoie de Ludovic Orban. Nu se știe deocamdată ce atribuții precise va avea Orban în partid, după ce a pierdut funcția de președinte al PNL.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă