8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăOrban demisionează dar rămâne în funcție

Orban demisionează dar rămâne în funcție

Orban demisionează dar rămâne în funcție, până la momentul în care în Parlament se va forma o nouă majoritate parlamentară.

Anunțul în acest sens a fost făcut duminică, 26 septembrie 2021, chiar de Ludovic Orban. Anunțul despre demisie se referă la funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Orban a precizat că își va pune demisia din fruntea Camerei pe masa noului președinte PNL, Florin Cîțu. Demisia lui Orban ar urma să ajungă la Florin Cîțu luni dimineață. Dar Orban a mai spus că va continua să asigure conducere Camerei până ce Cîțu va decide să accepte demisia lui.

Orban demisionează dar rămâne în funcție

Orban susține că nu-și depune demisia direct la Cameră pentru a evita ca funcția de președinte al Camerei să fie preluată de PSD. În opinia lui Ludovic Orban, Marcel Ciolacu, președintele PSD, este cel care ar dori conducerea Camerei.

Separat, Florin Cîțu a precizat că o demisie este o decizie unilaterală, deci n-o poate bloca. Dar chiar dacă Orban demisionează, nu există riscul ca PNL să piardă funcția de președinte al Camerei, susține Cîțu.

Noul președinte al PNL, Florin Cîțu, a mai spus că partidul are în continuare nevoie de Ludovic Orban. Nu se știe deocamdată ce atribuții precise va avea Orban în partid, după ce a pierdut funcția de președinte al PNL.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă