0.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăOrban: Demisiile miniștrilor USR PLUS înseamnă o adâncire a crizei

Orban: Demisiile miniștrilor USR PLUS înseamnă o adâncire a crizei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, că demisiile miniştrilor USR PLUS înseamnă o adâncire a crizei de la nivel guvernamental. Orban a mai declarat că premierul Florin Cîţu a luat unele decizii care au aruncat în aer coaliţia.

„Este în mod clar o adâncire a crizei. Decizia de astăzi a USR PLUS arată că USR PLUS merge până la capăt, arată că nu mai există soluţie de guvernare comună cu Florin Cîţu premier, că URS PLUS preferă să treacă în opoziţie decât Florin Cîţu premier”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus, luni seara.

Orban a explicat că probabil Florin Cîţu nu se aştepta ca USR PLUS să iasă de la guvernare. El a subliniat însă că partenerii trebuie să se respecte între ei pentru ca o coaliție să funcționeze şi să sprijine pe cei care se află în coaliţie în aplicarea punctelor de guvernare. „Nu ştiu dacă din lipsă de experienţă politică, sau că a fost prost sfăturit, sau că a considerat că are soluţie şi dacă USR PLUS iese la guvernare, sau a crezut că USR PLUS nu va ieşi de la guvernare, premierul a luat nişte decizii care au aruncat în aer coaliţia şi a determinat reacţia USR PLUS”, a mai afirmat Orban.

Liderul liberal a mai adăugat că sămânţa discordiei a fost PNDL3, un program pe care el îl susţine fiind necesar pentru localităţi.

„Sămânţa discordiei a fost PNDL3. Eu nu sunt un susţinător de conjunctură al planului de investiţii, este un program absolut necesar pentru localităţi, dar acest program trebuia aprobat fără să stârnim scandal în coaliţie. După introducerea în şedinţa de guvern a urmat revocarea ministrului Justiţiei”, a declarat Orban.

Cele mai citite
00:01:04

Spania salvează 120 de migranți, pe mare, lângă Gran Canaria

Spania a realizat o nouă misiune de salvare pentru 120 de migranți, naufragiați pe mare, în oceanul Atlantic, lângă Gran Canaria. O sută douăzeci de...

Cum alegi cele mai bune sisteme de duș?

Să optezi între instalarea unei cabine de duș și o cadă sau să decizi modelul care se potrivește cel mai bine băii tale este...

3 cărți de citit care te pot ajuta să-ți organizezi casa

Traim intr-o societate de consum și multe persoane realizează, la un moment dat, că au adunat o multitudine de lucruri inutile care le aglomerează casa. O parte dintre acestea își doresc...
Ultima oră
Pe aceeași temă