17.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Orban ar vrea ca românii să plătească pentru vaccin. Cîțu îl contrazice

„Și așa noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor. E vorba de sănătatea fiecăruia”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă românii vor ajunge să plătească pentru vaccinul anti-Covid, liderul PNL a răspuns: „Într-un viitor oarecare”.

Cîțu spune însă că nu există nicio discuție în Guvern pentru a modifica acest lucru. „În România vaccinul este gratuit, nu a existat nicio discuție în Guvern, și va rămâne gratuit în următoarea perioadă”, a spus Cîțu într-o declarație de presă.

„Din contră, deja avem comenzi pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, dar și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia”, a adăugat el, subliniind că vaccinul trebuie adus mai aproape de oameni. „Avem rezultate bune dacă ne uităm la zonele urbane, dar în zona rurală rezultatele nu sunt aşa de bune”, a spus premierul.

Ultima oră
Pe aceeași temă